Wyszukiwarkę sprawdzałem ale wydaję mi się, że jest to inne piwo ma inną etykiete choć z drugiej strony to żaden dowód.
Staropramen, Branik 4,1%
Collapse
X
-
abernacka napisał(a)
Dla zainteresownych! "Branik" pojawił się w gdyńskim "Bomi" (w DH KLIF). Jest on w wersji puszkowej w cenie ok.2,5zł.
Comment
-
-
W nowej etykiecie jest to piwo do kupienia w katowickiej Elei.
Moje zdanie na jego temat pozostaje bez zmian.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Milí Přátelé, Braník to jest piwo z browarow Staropramen, Browar Braník (Praha) takie tanie dla sprostych piwoszi. To nie piwo pelnego smaku. Dzisaj pijem piwo Poutník z browaru regionalnego v Pelhřimově. To piwo nekoupíte w sklepie ani w marketu. Tylko okolo 20 km od browaru. DOPORUČUJI!
Comment
-
-
Zakupione w Krakowskim Realu za 2,45 złocisza.
Eks.9,4%, puszka.
kolor-ładny, burzsztynowy
zapach- słaby, coś koło chmielowego
CO2- długo by szukać, prawie nie zauważalny
piana- j.w. ale może to wina że za bardzo schłodziłem?
smak- nijaki, wodnisty, ale czuć goryczkę długo na podniebieniu
Piwo takie nijakie, zaliczył bym je do "niższej klasy" tzw. dziesiątek Słowackich czy Czeskich. Być może zostało za bardzo schłodzone i dlatego tak źle wypadło. Ciężko mnie będzie skusić do kupienia następnej sztuki.
Wypite, ocenione i do dziennika.zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
-
zakupione w Michasiu za 1 zł
piana - biała obfita, długo się utrzymuje
kolor, jasnosłomkowy, klarowne
zapach - przypomina troszkę nasze markety, czyli masowa tania produkcja, woń chemiczna, sztuczna, zero ntury w postaci jakiś naturalnych zapachów
gaz - w sam raz
smak - ze względu na małą zaw. alk lekie w piciu, czuje sie leciutki sma goryczki, w oddali jakies chmielowe nutki, leciutko szczypie w język
jak dla mnie bez rewelacji ale za 1 zł moze być
ps, aha obecna browaru nazwa to
Pivovary Staropramen A.S.
uległa zmianie nazwa koncernuLast edited by sibarh; 2013-03-01, 11:50.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Nabylem na Natolinie Północnym,w okolicy pętli autobusowej.Piwo kosztuje 1,10 zł.Jest zdecydowanie mało smaczne, nie nagazowane, bez piany...Ale muszę zaznaczyć,że spodziewałem się za taką cenę czegoś znacznie gorszego.A to piwo można nawet przełknąć jeśli się uprzeć.
Comment
-
-
Chmielowy lekko słodowy zapch. Złocista jasna barwa. Smak słodowy trochę wodnisty. Lekko wyczuwalna goryczka. Zapach słodowy. Piana grubopęcherzykowa, krótkotrwała. Ogólnie nic specjalnego. Zakupione w Auchan za 2,29.
Moja ocena 2+.Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu
Comment
-
-
Branik / Pivovary Straopramen a.s., Praga
alk. tak jak w innych przypadkach: 4,1% ale nieco wyzszy poziom eks.:9,4%, puszka 0,5 - cena w Łódzkim Geancie: 3,20zł
Piana gęsta, biała, drobna, całkiem intensywna ale dość nietrwała.
Nasycenie gazem - ok.
Barwa złocista i bardzo klarowna.
Zapach świerzy, chielowy i bardzi przyjemny.
Smak bez goryczki i świerzo-chmielowy , nie słodkie i nie kwaśne.
Szata graf na średnim poziomie - nic wyjątkowego.
Piwo na mocną 3, ale bez rewelacji i nie ma się nad czym zachwycać.
Comment
-
-
To jest to piwo - Branik ( pivo konzumne svetle ) - Pivovar Staropramen a.s.
Zakupione po latach z ciekawości ( wcześniej nie miłe wspomnienia ) - sztuk 3.
Piwo butelkowe ( but. NRW ), cena 1,60 zł., trwałość do 18.09.05.
Zaw. alk. 4,1% obj. / eks. 9,4% wag. min. alk. 3,6% obj. ( info dla Słowaków ).
Etykieta i kontretykieta utrzymane w wersji jęz. polsko - czesko - słowackiej.
I tu niezgodności: piwo jasne pełne ( ? ) - pivo konzumne svetle.
Także można przyjąć, że zaw. alk. w przedziale 3,6% - 4,1% obj., zaś jest to zwykła " 9 - ka " a nie piwo jasne pełne.
Moje zdanie o tym piwie:
Ciekawość wzbudza osad ( płatki mydlane - może niefiltrowane ( ? ) - nigdzie nie pisze ) na dnie butelki który zanika po przelaniu piwa do szklaneczki
( co to jest ? ) ale piwo pozostaje lekko mętne ( to je to ? ).
Kolor słomkowy - 4,0
Piana biała, nietrwała - wielkie oczka - 3,0
Zapach lekko chmielowy... coż wymagać więcej !? - 4,5
Smak kwaskowato - chmielowy ... posmak piwny - 3,0
Wysycenie delikatne ( tu tak ma być ? ) - 4,0
Ale się rozpisalem... to chyba wszystko ?
Ocena moja - 3,7 ( to chyba prawie dobre ? )
Może przesadziłem...ale już nie wróce do tego piwa w takiej postaci ( ten osad - nie zauważyłem ) - chyba, że wysoko w górach ktoś mi go da gratis
a mnie będzie chciało się pić...
Comment
-
Comment