Kupiłem go dziś w jednym z tyskich PROMILI. Niezła goryczka, orzeźwiający smak, wyraziste chmielenie. Wypiłem z dużą przyjemnością, zapominając o pitych niedawno "piwach" z Głubczyc
Malý Rohozec, Skalak Světlý Ležák 11
Collapse
X
-
"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
-
-
Alkoholu 5%, ekstrakt wiadomo 11%. W składzie słód jęczmienny, woda , chmiel, ekstrakt chmielowy, izoekstrakt, cukier.
Ładny herbaciany kolor, piana gęsta, ale po chwili opada, pozostaje cieniutka warstwa. Przyjemny słodowy i chmielowy aromat, porządna goryczka. Nie jest wodniste, ma wyrazisty smak i charakter. Pije się z przyjemnością.
Comment
-
-
Nowe warki bardzo mocno nachmielone w tle delikatna chlebowość. Przy tym ładna piana i zapach. Troszke lepsze niż brackie.Ostatnia zmiana dokonana przez Rzeszowiak; 2010-08-25, 20:37.
Comment
-
-
Piwo nabyłem w "Chacie Polskiej" za 2,49, w Jeleniej Górze i okolicach piwo jest ogólnodostępne.
Kolor: Wg mnie ciemniejsze niż sugerowałaby zawartość ekstraktu, bardziej bursztynowy niż lagerowo-złoty
Piana: Sympatyczny, drobnopęcherzykowy kożuszek po nalaniu, niestety szybko znika
Zapach: Chmielowo-słodowy
Smak: Przyjemna chmielowość z silnym słodowym posmakiem, charakterystyczna piwniczna nuta (przyjemna!) i dobra goryczka
Opakowanie: Jak na zdjęciu powyżej. Wszystkie informacje podane, grafika jak dla mnie udana - prosto a przy tym stylowo i nienachalnie. Butelka bezzwrotna.
Uwagi: DOBRE PIWO! Charakterystyczny piwniczny posmaczek sprawia, że piwo wyróżnia się na tle innych czeskich "leżaków", które piłem ostatnio. Jedne z lepszych piw, które można nabyć na jeleniogórskiej piwnej pustyni.
Comment
-
-
Kupione w Browarku za 2,85 zł.
Kolor: Głębokie złoto, dość ciemne jak na jedenastkę.
Piana: Z początku bardzo wysoka, szybko robi się gruboziarnista. Opada do grubej, puchatej kołderki i ładnymi krzakami osadza się na ściankach.
Zapach: Silny, głównie chmielowy, z lekką cytrusowością. W tle lekka słodowość. Całość przyjemna i orzeźwiająca.
Smak: Całkiem treściwe jak na 11. Miła słodowość przechodzi jednak niestety w lekką ścierę, ta zaś we wrażenie wodnistości, w której ostaje się jedynie goryczka.
Opakowanie: Jak na zdjęciach Sibarha i Dryxa.
Uwagi: Pierwsze wrażenie dobre, potem robi się mniej ciekawie, ale i tak bez problemu można dopić.
Comment
-
-
Zgadzam się ze Zgrozą - to piwo niczym szczególnym się nie wyróżnia. Nie jest złe ale nie jest tez specjalnie dobre. Goryczka wyczowalna ale to nie jedyne kryterium oceny. Za ok 3,5 pln w sumie warto kupic dla ugaszenia pragnienia ale raz na jakis czas nie częściej.
Comment
-
-
Kolor: dosyć ciemne jak na 11 złoto
Piana: drobnopecherzykowa z ładnym gęstym kożuchem na gorze, szybko niestety opada. Ladnie oblepia szkło
Zapach: Chmielowo-chlebowy z delikatnym słodem w oddali, ładny
Smak: Calkiem przyjemna kompozycja slodowo-chmielowa. Słody dość wyraźne i słodkie przy czym chmiel dość gorzki i silny.
gaz:silny ale nie za silny
Dobre piwo !LP
Comment
-
-
Bardzo smaczne piwko o pięknym ciemnozłotym kolorze ze świetną pianką i wyraźną goryczką. Jak na 11 piwko jest treściwe, a przy tym dobrze orzeźwia. Idealne piwo na letnie wieczoryCzy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Dawno nie próbowałem tego piwa, więc dziś postanowiłem przypomnieć sobie jego smak i porównać z ostatnio pitymi polskimi lagerami.
Pierwsza sprawa to piękna piana, która stworzyła trwały kożuch i oblepiała ścianki kufla.
Zapach wybitnie chmielowy. W smaku również dominuje silna goryczka chmielowa, ale piwo jest również treściwe, w tle czuć posmaki słodowe.
Moja ocena: +4.
Ciekawy jestem kiedy browary Fortuna, Kormoran czy Ciechanów uwarzą taką 11-tkę.Ostatnia zmiana dokonana przez Rzeszowiak; 2011-12-11, 00:07.
Comment
-
-
Zapach karmelowy, co znajduje potwierdzenie w kolorze - zaskakująco ciemne piwo, jak na "jasny leżak".
Zdecydowana goryczka, ale dość płytka, mało sharmonizowana. Przy tym wyczuwalne karmelowe posmaki i przyjemna słodowa pełnia.
Jak dla mnie jedynym mankamentem jest cokolwiek chamska goryczka.
Comment
-
Comment