Szukałem i wygląda że svetlego na forum jeszcze niema. Nadrabiam wiec to niedopatrzenie. Oczywicie zakupione w praskim browarze restauracyjnym Pivovarsky Dum,nalane przez barmana do firmowej butelki z porcelanka i przewiezione do Polski.Svetle-niepasteryzowane i niefiltrowane.
Ocena:
kolor- jasny bursztyn,ladny i lekko metny co oczywiscie jest zasługa braku filtracji.Lekki osad na dnie.
zapach-wpanialy, pelny zapach,zadnej beczki,puszki,rurki i co tam jeszcze,zapach prawdziwego piwa.
piana-troche słaba,drobna i dosyć szybko opada-chyba najsłabszy element tego piwa.
smak-delikatny ale zdecydowany,slaba goryczka ale mocny smak drożdzy,bardzo dobre,przypomina delikatnie piwa przeniczne.polecam
Subiektywnie oceniam na 4
Niestety nieznam ekstraktu i procentów.
Most Karola możecie zobaczyć na zdjeciu, ale tego piwa musicie spróbowac na miejscu.
Staram sie dolaczyc foto ale niewiem czy mi wyjdzie.
Ocena:
kolor- jasny bursztyn,ladny i lekko metny co oczywiscie jest zasługa braku filtracji.Lekki osad na dnie.
zapach-wpanialy, pelny zapach,zadnej beczki,puszki,rurki i co tam jeszcze,zapach prawdziwego piwa.
piana-troche słaba,drobna i dosyć szybko opada-chyba najsłabszy element tego piwa.
smak-delikatny ale zdecydowany,slaba goryczka ale mocny smak drożdzy,bardzo dobre,przypomina delikatnie piwa przeniczne.polecam
Subiektywnie oceniam na 4
Niestety nieznam ekstraktu i procentów.
Most Karola możecie zobaczyć na zdjeciu, ale tego piwa musicie spróbowac na miejscu.
Staram sie dolaczyc foto ale niewiem czy mi wyjdzie.
Comment