niestety, nie urzekło mnie. piana żadna, zapach mało pociągający. poza tym klasyczne, lekkie piwo z czech, goryczkowe i fajnie nagazowane, ale jednak przy cenie rzędu 4 zł poniżej moich oczekiwań (partia: 6 XI 09)
Náchod, Primátor Světlý / Primator Svetle Vycepni Pivo
Collapse
X
-
Piwo kupione w Zofmarze za 2,40 zł.
Kolor: Jasne złoto, pasuje do ekstraktu.
Piana: Całkiem ładna czapa. Opada bardzo wolno i dobrze osadza się na ściankach.
Zapach: Niezbyt siny, chmielowo-ziołowy, z leciutką słodowością w tle. Przyjemny i orzeźwiający.
Smak: Lekki, wytrawny, z wyraźną chlebowością i ziołowo-goryczkowym finiszem.
Opakowanie: Jak na ostatnim zdjęciu Sibarha. Etykieta zgodna z aktualną paletą marek.
Uwagi: Wolałbym odrobinkę więcej słodowości, ale i tak pije się świetnie, zwłaszcza w takie upały.
Comment
-
-
Primátor Světlý
Kolor: Jasnozłoty.
Piana: Niezbyt wysoka, szybko opada do wysepek i pierścienia. Później resztki.
Zapach: Słabo wyczuwalny, ziemisto-słodowy, a w tle lekkie masełko i chmiel.
Smak: Lekkie, dobrze nachmielone piwo. Początek delikatnie słodowy, później przyjemna, długo zostająca goryczka. Nie wydaje się wodnisty.
Wysycenie: Średniowysokie, nie nachalne.
Opakowanie: Etykieta jak na ostatniej fotce sibarha, kapsel z logo Primátora.
Comment
-
-
Złociste, gaz umiarkowany, piana średniej wysokości i niezbyt trwała mimo lania z góry.
Zapach chmielowy, lekko słodowy, średnio intensywny.
Smak porządnie goryczkowy, prosto z lodówki nieco wodnisty ale pod koniec picia dochodzi słodowa podstawa dzięki której piwo nabiera treści, w posmaku długa goryczka.
Przyzwoite piwko.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
długo nie mogłem na to piwo natrafić w Pradze, w końcu udało się w Poznaniu
barwa: złota, jasna
piana: ładna ze średniej grubości pęcherzykami
zapach: słodowy z chmielową nutką
smak: całkiem smaczny i treściwy, silna jak na 10 słodowa podstawa, potem szybko do głosu dochodzi silna goryczka, długo utrzymująca się w ustach. W ustach ciągle obecne są słodowe nutki. Fajne lekkie piwoLP
Comment
-
-
Kolor - bardzo ładny ciemno-złoty, nawet pomarańczowy
Piana - duże bąble, znika szybko, ale ma na początku kremowy kolor
Aromat - czysty, intensywny zapach, odrobina gruszki
Smak - delikatny, goryczka wyczuwalna dopiero na finiszu, leciutka, ale przyjemna kwaskowość
Wysycenie - silne, bąbelki cały czas pracują, ale dość szybko słabnie
Opakowanie - raczej szpetne.
Bardzo porządne piwo, może bardziej pod obiad niż do degustacji. Jedno z tych, których z przyjemnością można wlać w siebie większą ilość (mało alkoholu). Do polecenia
Comment
-
-
Piwo jak na swoje parametry poprawne, u nas takiego się nie kupi, jednak niestety, nie wyczułem ani mocnej ciekawej goryczki, jak to niektórzy pisali a to bardzo lubię w piwie. Kolor złoty, piana niestety szybko znikła, nie został żaden kożuch ani lacing. Piwo przeciętne, chyba obniżyli noty, lubię czeskie piwa, piłem już lepsze o tych parametrach. W smaku w tle minimalnie żelaziste, słodu i goryczki nie wyczułem wcale. Jednak u nas w tych parametrach jest w większosci sam syf, to to dało się wypić i niczym nie odrzucało, jednak ocena jako całość 3/6.
Comment
-
Comment