Pivovarský Dům, Brousinkove

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Twilight_Alehouse
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.06
    • 6310

Pivovarský Dům, Brousinkove

Piwo smakowe żurawinowe. Podobnie jak z pszenicznym, nie piłem całego, tylko próbowałem.
    Kolor czerwonawy, lekko mętne.
    Zapach mocno owocowy.
    W smaku również mocno czuć owocowość, ale kontrastuje ją pokaźna chmielowa goryczka. Piwo jest dobrze zbalansowane, pije się je bardzo przyjemnie.

Related Topics

Collapse

• heckler
    Brno, Dominikánská 342/15, Pivovarský dům Poupě
    heckler
    Pierwszy raz zawitałem tam w sierpniu ubiegłego roku. Faktem jest, że browar działał już od czerwca 2022, ale oficjalne otwarcie wraz z otwarciem pierwszej uwarzonej na miejscu beczki miało miejsce dopiero we wrześniu.
    Od czerwca do początku września w restauracji sprzedawano piwo wyłącznie...
    2023-01-13, 11:31
  • Blackbeard
    Pivovarský Dům Ostrava, Qásek 16⁰ India Pale Ale
    Blackbeard
    Ekstrakt: 16%. Alkohol: 6%.
    India Pale Ale

Kolor: Miedziany, widoczne lekkie zmętnienie.
    Piana: Beżowa, złożona niemalże z samych drobnych pęcherzyków. Bardzo trwała, zostawia ładne firanki na szkle.
    Zapach: Mizerny, wyczuwalna słodowość oraz chmiel w postaci ziół,...
    2019-09-11, 14:33
  • e-prezes
    Słowacja, Koszyce, Komeńskiego 1095/17, Pivovarsky dvor Corvus
    e-prezes
    Na RB nazywany jest niesłusznie Pivovar Corvus, ale browar znajduje się gdzie indziej (poza Koszycami). Tu jest tylko firmowa piwiarnia, z piwami nie tylko Corvusa. Kilkanaście kranów na których poza piwami macierzystego browaru (7 kranów) czeskie klasyki, wino ^^ i kofola. Od 1 do 2,5 ojro za...
    2019-09-08, 13:38
  • Prusak
    Wielka Brytania, Gloucester, Quays Outlet Unit R1 St Anne Walk, Brewhouse&KItchen
    Prusak
    W tytule wątku dałem oficjalny adres, ale lokalu należałoby szukać raczej pod Llanthony Road przy nabrzeżu kanału portowego.
    Duży kombinat z widocznym sprzętem, kuchnią (dań nie próbowałem) i pokaźną ofertą piw, od której moze zakręcić się w głowie, więc już bez nazw wyszczególniam,...
    2024-08-29, 18:47
  • pebejot
    Niemcy, Dessau, Lange G. 16, Brauhaus Zum Alten Dessauer
    pebejot
    Założony 20 lat temu browar restauracyjny "Zum Alten Dessauer" znajduje się w samym centrum siermiężnego, NRD-owskiego miasta Dessau.
    Z dworca kolejowego można podjechać 2 przystanki tramwajem, lub dojść 1 km pieszo.
    Obiekt co prawda znajduje się w ścisłym centrum,...
    2024-05-08, 19:16
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...