A etykiety autorstwa Thunberg Grety
Vysoky Chlumec (d. Lobkowicz), Démon
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Przemysłowe browary w Czechach raczej nie przepadają za warzeniem piw pszenicznych. Jednym z nielicznym wyjątków jest należący do holdingu Pivovary Lobkowicz browar Vysoký Chlumec, który latem tego roku zaprezentował swoją wersję weizena. Piwo jest niefiltrowane i ma 4,5% alkoholu.
...-
Channel: Czechy
2015-12-06, 19:16 -
-
American Pale Ale z chmielem Cascade, dodatkowo chmielone na zimno. Alkohol nisko, bo 4,4%.
Bursztynowa barwa, wpadająca delikatnie w miedzianą. Przejrzysta.
Drobnoteksturowa, kremowa piana redukująca się po kilku minutach do obecnej do końca pierzynki. Na ściankach szkła...-
-
-
Piwo o niezłej pianie i ciemnozłotym kolorze. Alkohol 4,8%. Zapach chmielowy. Smak, wyraźna goryczka pomieszana z metalowymi nutami. Zimne, weszło przednio. Znalazłem podobny wątek, jednak bez podanego browaru no i wygląd puszki także inny, zatem, założyłem nowy. Ocena 4/6.1 Photo
-
2021-08-16, 13:29 -
-
Světlý ležák 11%
Obsah alkoholu - 4,5 % obj.
Pite z kija w firmowej knajpce w Ceskym Krumlovie na ulicy Lineckiej.
Barwa typowa dla lekkiego lagerka o tym ekstrakcie.
Zapach leciutko chmielowy.
Smak lekko chmielowy. Słodowości brak, ale to nie dziwi przy...-
-
-
Owszem znana jest mi siec tych restauracji, a w sobotę w drodze do browaru Žíznivý Dromedár na jedną z nich trafiliśmy przypadkowo. Piękna, słoneczna pogoda, a przed lokalem spory ogródek piwny, więc postanowiliśmy chwilkę odpocząć i napić się piwa
. Wnętrze restauracji do złudzenia...
-
2019-09-25, 07:08 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment