Cerna Hora, Moravske Sklepni, niefiltrowane piwo dostępne narazie tylko z beczki, jasne bardzo przyjemny smak testowałem go w firmowej knajpie na terenie browaru. Polecam!!
Černá Hora, Moravské Sklepní
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rotmistrz Wyświetlenie odpowiedziPiwo to zdobyło zaszczytny tytuł Piwa Roku 2007 w swojej klasie tj. 10
Ps. WIELKIE BRAWA dla KONY'ego, że wytropił sklep w Poznaniu z tym piwem.Mniej alkoholu w piwach !!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Regent Wyświetlenie odpowiedziwzorcowo gazowane, przy otwarciu trzeba uważać - bo mój egzemplarz wybuchł.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNie nazwałbym tego wzorcowym nagazowaniem.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Drugie piwo po otwarciu również zaprezentowało mi efektowną fontannę z piany, ale tym razem byłem przygotowany na taką ewentualność, piwko otwierałem nad zlewem.Mniej alkoholu w piwach !!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Generalnie piwa Cernej Hory mają to do siebie, że lubią "wybuchnąć". W ichniejszej stajni jest nawet piwo o odpowiedniej nazwie "Granat" Zresztą kiedyś słyszałem, jak ktoś porównał ten "wybuch" do "wybuchów" dawnego "Grodzisza".
Żeby piwo nie uciekało z butelki po otwarciu, musi być dobrze schłodzone. I jest taki dobry trik - mianowicie tuż po otwarciu butelki przychylamy ją niemalże pionowo do pokala; po nalaniu 1/3 zanurzamy szyjkę na głębokość ok.2-4 mm w piwie i powoli podnosimy do góry wraz z napełniającym szklankę piwem. Kiedy butelka jest już prawie pusta podnosimy ją do góry i pozwalamy zlać się pianie. Piana na piwku naprawdę długo się wtedy utrzymuje. Działa to z większością piw, ale nie na każdym piana utrzymuje się tak samo długo
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lycaster Wyświetlenie odpowiedziŻeby piwo nie uciekało z butelki po otwarciu, musi być dobrze schłodzone. I jest taki dobry trik - mianowicie tuż po otwarciu butelki przychylamy ją niemalże pionowo do pokala; po nalaniu 1/3 zanurzamy szyjkę na głębokość ok.2-4 mm w piwie i powoli podnosimy do góry wraz z napełniającym szklankę piwem. Kiedy butelka jest już prawie pusta podnosimy ją do góry i pozwalamy zlać się pianie. Piana na piwku naprawdę długo się wtedy utrzymuje. Działa to z większością piw, ale nie na każdym piana utrzymuje się tak samo długoLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Kolor ciemnozłoty, klarowny.
Bogaty zapach, słodowo-chmielowo-miodowy.
W smaku delikatna przyjemna goryczka
Zaraz po otwarciu, tak jak Ciechan szybko ucieka z butelki, ledwo zdążyłem przelać do kufla.
Bardzo przyjemne w smaku piwko, godne polecenia.
Kupione w Bełchatowie za 2,30Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."
Comment
-
-
Przyjemny zapach, chmielowy charakterystyczny dla niefiltrowanych piw.
Piana taka sobie, bardzo szybko opada, zostają tylko resztki.
Barwa jasna, mętna.
Przy pierwszym łyku pojawia się wyraźna chmielowa goryczka potem kwaskowatość.
Nasycenie w porządku.
Naprawdę bardzo dobre piwo szkoda że nie dostępne w Lublinie.
Comment
-
-
Butelkowe, nabyte w Siemiatyczach, w sklepie na ul. 11 listopada.
Piana wysoka, biała i... nietrwała. Piwo istotnie chciało uciec z butelki, ale byłem szybszy. Gazu trochę za mało - na początku piwo chwilkę pobuzowało, potem szybko się uspokoiło. Zapach chmielowo-słodowy, dodatkowo jakieś owoce. W smaku sporo chmielu i duża goryczka. Jednak jak dla mnie piwo jest tylko przyzwoite. Być może w wersji beczkowej byłoby więcej "huti".
Comment
-
Comment