Černá Hora, Moravské Sklepní

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

FCJCz działa.

Comment

• lycaster
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2008.05
      • 130

Sklepni jest w mojej top 5 jeśli chodzi o piwa jasne i to przede wszystkim z uwagi na smak i zapach. Ostatnio trochę przypadkowo udało mi się odkryć jeszcze jedną jego zaletę - miesiąc po terminie Sklepni jest fantastyczny! Nie wiem czy to zawarte w nim drożdże popracowały jeszcze nad smakiem czy leżakowanie tak dobrze mu zrobiło, ale naprawdę warto schować parę butelek na jakiś czas do piwniczki

Comment

• kjaros
        Porucznik Browarny Tester
        🍼
        • 2007.03
        • 378

Černá Hora, Moravské Sklepní

Kolor: Złoty. Wygląda na więcej niż 10 ekstraktu. Drożdże siłą wyrwane z dna butelki nieśmiało pływają w piwie.
        Piana: Nietrwała, szybko redukująca się do dziurawego dywanika.
        Zapach: Chmielowy bardzo świeży.
        Smak: Chmielowo-ziołowy.
        Wysycenie: Poprawne
        Opakowanie: Bez zarzutu
        Uwagi: Dobre orzeźwiające piwo. Idealne do gaszenia pragnienia bez mącenia w głowie. Polecam. Zakupione w Katowicach w sklepie Dobry wybór przy ul Sowińskiego 5A.
        Nawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.

Comment

• tomaniu86
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2007.12
          • 11

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika granat862 Wyświetlenie odpowiedzi
          Kolor ciemnozłoty, klarowny.
          Bogaty zapach, słodowo-chmielowo-miodowy.
          W smaku delikatna przyjemna goryczka
          Zaraz po otwarciu, tak jak Ciechan szybko ucieka z butelki, ledwo zdążyłem przelać do kufla.
          Bardzo przyjemne w smaku piwko, godne polecenia.
          Zgadzam się całkowicie

Do kupienia w Łodzi "u dziada", Pomorska 116.

Comment

• chemmobile
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2009.03
            • 2168

Fantastyczny wynalazek!

Walić pianę i kolor. Ten zapach i smak - prawie poezja
            Fakt, nieźle nagazowane, ale dobrze schłodzone i nie wstrząsane nie wybuchnie

Takiego aromatu słodowo-chlebowego dawno już nie spotkałem. Zwłaszcza w smaku można się rozpływać... Goryczka wyrazista i dość intensywna. Za mocno nagazowane, szczypie w język. Ale jak już przestanie szczypać, to posmaki końcowe... ech.... brak mi słów
            Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
            Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• kopyr
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2004.06
              • 9475

Tak się nastawiłem, że piwo będzie przegazowane, że otwierałem w bezpośrednim sąsiedztwie zlewu. A tymczasem niskie nasycenie jest jego jedyną wadą. Choć czy można to nazwać wadą, smakuje jak te ungespundetges z Bambergu.

Piana: niezbyt obfita, cieniutka warstewka.
              Kolor: piękny złocisty, bardzo niewielkie zmętnienie, dla mnie mogłoby być zdecydowanie bardziej mętne.
              Wysycenie: niskie.
              Zapach: świeżego piwa. Głównie chyba chmiel, choć niezbyt wyraźnie.
              Smak: rewelacja. Mimo niskiego nasycenia rześkie. Średnia goryczka, i to z tych szlachetnych, całkiem miłe tło słodowe. No po prostu bomba.
              Opakowanie: ładne, stonowane, chyba najładniejsze z Cernej Hory, choć co ma do tego krzyżacki knecht? Czyżby jakieś powiązania z Bruntalem?

I tylko 4%. Czegóż chcieć więcej. Wspaniałe piwo. Kiedy doczekamy się polskiego wyrobu tej klasy i w tej kategorii wagowej.
              blog.kopyra.com

Comment

• darekd
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🍺🍺🍺
                • 2003.02
                • 12565

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                Czegóż chcieć więcej.
                Wiem czego, wyobraź sobie niefiltrowaną jego wersję z kija.
                W Pradze dostępna tu: www.zlatyrozen.com

Comment

• MarcinKa
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2005.02
                  • 2736

Piwo zakupione w Marii. Butelka 0,5l. Moc 4%, ekstrakt 10. Kolor leciutko bursztynowy, trochę miodowy, mętny, mało przejrzysty. Piana średniej wielkości, drobniutka, biała. Trwałość przeciętna. Bardzo ładny chmielowy zapach. Dość mocny. Od razu czuć, że piwo nie jest przeciętne. Smak pyszny. Delikatny chmielowy z wyraźną goryczką. Pojawiają się również nuty chlebowe. Całość ma jakby gęstą konsystencję. Wysycenie idealne początkowo. Pod koniec minimalnie zaczyna go brakować. Opakowanie dość charakterystyczne, coś dla miłośników średniowiecza. Skromna i elegancka kolorystyka, parametry podane, kapsel firmowy. Piwo było pyszne. Ze względu na parametry nadające się do picia w dużych ilościach. Pijąc ma się wrażenie, że to 12. Jeśli chodzi o butelkowe piwa niepasteryzowane to chyba najlepszy produkt na rynku. Oceniam je na 5,5 (1 – 6).
                  Attached Files
                  To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• porek388
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2008.11
                    • 213

Bardzo dobre lekkie a jednocześnie pełne piwo. Wspaniały chmielowo-słodowy rześki i świeży aromat. Wysycenie niezbyt mocne co nie jest wadą w tym piwie. Piana szybko opada. Kolor ciemnozłoty, lekko mętne.
                    Piwo jest niefiltrowane, pasteryzowane.
                    Absolutna pierwsza liga.

Comment

• keto
                      • 2009.07
                      • 388

Wspaniałe pivo.

Zapach chmielowo-słodowy. Piana bardzo szybko opada, po chwili nie zostaje praktycznie nic - to według mnie jedyna wada tego piwa. Smak to co najlepsze i to co najbardziej lubie w piwach - wspaniałe nutki chlebowe - do tego bardzo przyjemna goryczka. Wysycenie w sam raz.

Zakupione na chmielakach za 5 zł w butelce - dzięki Ci Panie, że dane mi było skosztować tego piwa
                      Pozdrawiam
                      Artur

Comment

• supersklep
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2005.01
                        • 982

Ciekawe jaki importer będzie to miał w Polsce ? bo po co by przyjechali na Chmielaki z tym piwem ?

Comment

• kopyr
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2004.06
                          • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika supersklep Wyświetlenie odpowiedzi
                          Ciekawe jaki importer będzie to miał w Polsce ? bo po co by przyjechali na Chmielaki z tym piwem ?
                          No importer z Poznania.
                          blog.kopyra.com

Comment

• keto
                            • 2009.07
                            • 388

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika supersklep Wyświetlenie odpowiedzi
                            to piwo z tego co się orientuję jest już od jakiegoś czasu w Polsce, wczoraj zakupiłem je w delikatesach Delima za 3,99 zł
                            Pozdrawiam
                            Artur

Comment

• piwa0
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2007.02
                              • 58

W Trzciance do zakupienia w sklepie p. Nowakowej (Prosta) w cenie 3 złotych.
                              Nieskromnie powiem, że na moje życzenie. Oprócz Sklepnego, piwo borówkowe z Cernej Hory w cenie ok. 4.40
                              Trzcianka przeprasza za agresywne ławki

Comment

• supersklep
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2005.01
                                • 982

Zobaczcie na butelce powinna być naklejka z adresem importera

Comment

Przetwarzanie...
                                X