Kontynuacja tematu o Primusie z browaru Radegast. Produkcja została przeniesiona do browaru Mestsky pivovar Platan z miasta Protivin. Browar jest niezależny - od 2000 roku jest w 100% własnością miasta.
Strona browaru tutaj.
Piwo wygląda jak na zdjęciu zamieszczonym przez Perłyfana w starym temacie.
Kolor złoty, jak w naszych dwunastkach. Ale nie od dzisiaj wiadomo, że czeskie dziesiątki wydają się ciemne jak na swój ekstrakt.
Piana wysoka i gęsta.
W zapachu niezbyt mocna, przyjemna chmielowość.
W smaku przede wszystkim zaskakująco wysoka słodowość. Wiem że Czesi często robią piwa mocno goryczkowe i wiele osób ich za to ceni, ale ja preferuję takie, w których nieprzesadna goryczkowość doskonale zrównoważona jest słodowością. Częściej tak bywa w dwunastkach, ale cieszę się że udało mi się i w tej dziesiątce. Pije się doskonale. 5.
Strona browaru tutaj.
Piwo wygląda jak na zdjęciu zamieszczonym przez Perłyfana w starym temacie.
Kolor złoty, jak w naszych dwunastkach. Ale nie od dzisiaj wiadomo, że czeskie dziesiątki wydają się ciemne jak na swój ekstrakt.
Piana wysoka i gęsta.
W zapachu niezbyt mocna, przyjemna chmielowość.
W smaku przede wszystkim zaskakująco wysoka słodowość. Wiem że Czesi często robią piwa mocno goryczkowe i wiele osób ich za to ceni, ale ja preferuję takie, w których nieprzesadna goryczkowość doskonale zrównoważona jest słodowością. Częściej tak bywa w dwunastkach, ale cieszę się że udało mi się i w tej dziesiątce. Pije się doskonale. 5.
Comment