Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rycho_128
Wyświetlenie odpowiedzi
Náchod, Primator Exkluziv
Collapse
X
-
-
-
Brytyjczycy mają inne zdanie Czasopismo Beers of the World ogłosił zwycięzcą swojej drugiej edycji na najlepsze piwo świata właśnie 16% w kategorii "strong lager". Nachodsky ciemniaczek wygrał w kategorii lager-ciemniaków. Wyróżniono też pszeniczne piwo z tego browaru:
The 2008 edition of the World Beer Awards was great, as always. There were many tasty entries, and only a few awards to hand out. In the end, only a few prestigious brewers could prevail. The quality of the applicants every year is astounding. It’s a great reminder that there are many up and coming...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziBrytyjczycy mają inne zdanie Czasopismo Beers of the World ogłosił zwycięzcą swojej drugiej edycji na najlepsze piwo świata właśnie 16% w kategorii "strong lager". Nachodsky ciemniaczek wygrał w kategorii lager-ciemniaków. Wyróżniono też pszeniczne piwo z tego browaru:
The 2008 edition of the World Beer Awards was great, as always. There were many tasty entries, and only a few awards to hand out. In the end, only a few prestigious brewers could prevail. The quality of the applicants every year is astounding. It’s a great reminder that there are many up and coming...
http://www.primator.cz/cs/aktuality_novinky.html
Comment
-
-
Nie zdążyłem z edycją.
Co ciekawe Angole zaliczyli Exkluziva do bocków. Ale, ale nie napisałeś, że Excluziv wygrał spośród wszystkich lagerów. Duży sukces. Chyba muszę go wprowadzić go do sprzedaży
Polskich piw tam nie widzę. Nie mógł Amber wysłać Granda, w kategorii porter/stout?
Trochę mnie zgiął Svetly Kozel Medium jako zwycięzca stylu Standard Premium.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNie zdążyłem z edycją.
Co ciekawe Angole zaliczyli Exkluziva do bocków. Ale, ale nie napisałeś, że Excluziv wygrał spośród wszystkich lagerów. Duży sukces. Chyba muszę go wprowadzić go do sprzedaży
Polskich piw tam nie widzę. Nie mógł Amber wysłać Granda, w kategorii porter/stout?
Trochę mnie zgiął Svetly Kozel Medium jako zwycięzca stylu Standard Premium.
Czesi zazwyczaj dzielą piwa na "naszą klasykę" i specjaly Nazwa bock większości niewiele mówi.
Polacy jak zwykle nie startowali, w tej dyskusji o tym problemie, związanym z promocją wspominałem:
Comment
-
-
No i też nie zdążyłem z edycją.
Takich konkursów jest wiele, nie do końca trzeba je brać całkiem poważnie.
Ale management browaru w Nachodzie umiejętnie dba o wizerunek swojego zakładu jako
"specjalistę na specjały". I to się chwali. Bo domyślam się Kopyr, że w związku z tym podejdziesz z ciekawości jeszcze raz do tego piwa i ja tez, choć nie jest to mój główny faworyt
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziNo i też nie zdążyłem z edycją.
Takich konkursów jest wiele, nie do końca trzeba je brać całkiem poważnie.
Ale management browaru w Nachodzie umiejętnie dba o wizerunek swojego zakładu jako
"specjalistę na specjały". I to się chwali.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziBo domyślam się Kopyr, że w związku z tym podejdziesz z ciekawości jeszcze raz do tego piwa i ja tez, choć nie jest to mój główny faworyt
Comment
-
-
Piana ładna, drobna, snierznobiała, ale szybko opada.
Kolor ciemno złoty.
Zapach slodowo-chmielowy.
W smaku dom"Exkluziv" to nie jest, raczej trochę lepsze mocniejsze piwo, szału nie robi.
Kupione w Bełchatowie w "Importowanych Piwach" za, chyba 2,80Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."
Comment
-
-
Niestety w Exkluzivie z Primatora (7,5% alk. i 16% ekstr.) wyczuć można i dodany cukier i dodany ekstrakt chmielowy. To te dwa składniki odpowiadają za wysoką kaloryczność i goryczkę. Oba składniki są według mnie zanadto nachalne w smaku i przydają ciężkości temu piwu.
Comment
-
-
Skusiłem się na to piwo. Zapłaciłem w lubelskiej Delimie 6,99 zł.
Krótka ocena:
Kolor-złoto/miód dość ciemny (4,5)
Piana-początkowo ładna,drobnoziarnista zbita, rozpływa się ale do końca trochę jej zostaje.(4)
Zapach-mocny chmielowy (4)
Gaz-w porządku (5)
Smak-potężna chmielowa goryczka, alkohol trochę czuć, ale nie odraża. Na koniec słodki sztuczny posmak. Moc czuć w głowie już w połowie kufla (3,5)
Opakowanie-etykieta różna od tych dwóch zamieszczonych na zdjęciach w temacie. Ładna (4)
Uwagi-jak dla mnie za mocne, za potężne, za ciężkie. Gorąco mi .Ale raz można spróbować.JUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁY
Comment
-
-
No cóż... Nie smakowało mi za bardzo. Chyba za tą cenę spodziewałem się czegoś więcej niż poprawnego mocnego piwa.
Piana przestaje istnieć dość szybko, podobnie jak nasycenie. Kolor jak dla mnie nieco za słaby.
Zapach mało intensywny, landrynkowo-słodowy.
Smak słodkawy, dość płaski, lekko owocowy. Czuć alkohol.
Nie warte 7 zyli w lubelskiej Delimie...Last edited by Seta; 2009-07-06, 22:28.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Grubopęcherzykowa piana ale wcale nie tak szybko opadająca zostawiła spore ślady na ściankach szklanki i nieregularną czapę na powierzchni pivka.
W smaku i zapachu alkoholu nie czuć ponad to co obiecują parametry.
Gigantyczna goryczka, dla mnie jest to pozytyw ale chyba powoduje, że piwa nie można określić jako poprawnego bocka. A czy jest to bock niech wypowiedzą się Ci, którzy maja wąsy z piany a nie mleka
Warte swoich 18 koron czeskichLast edited by leona; 2009-08-17, 09:37.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika celtyk87 Wyświetlenie odpowiedziW Billi w Czeskim Cieszynie po 13,90 kc,ledwo chwyciłem swoja butelkę bo zostały 3szt.
Comment
-
-
Kolor - ciemne złoto, klarowny.
Piana - gruboziarnista, o niezbyt dobrej trwałości, zostawia po sobie dziurawy dywanik.
Zapach - niezbyt intensywny, słodowy.
Smak - na początku słodowy i słodkawy, leciutki karmel, delikatnie wyczuwalny alkohol. Po chwili wchodzi bardzo intensywna goryczka na długo zostająca w ustach, moim zdaniem przesadzona, dominuje wszystkie inne smaki. Do mojego wyobrażenia jasnego koźlaka nie pasuje.
Wysycenie - niskie.
Opakowanie - jak na zdjęciu.
Kupione za 5,50 w stołecznej "Joli".
Nie smakowało mi za bardzo, mało zbalansowane w smaku. Może gdybym nie pił niedawno Maibocka w Bierhalle oceniłbym je nieco wyżej, na tą chwilę moja ocena to 3, max 3 z plusem.Last edited by Tapir; 2010-06-01, 20:56.Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
Comment
-
Comment