Asahi- nic nadzwyczajnego. Ot, piwo. Kupiłem puszkę 2,0 l (swoją drogą, nigłupi pomysł), ale tylko dla zasady. Co ciekawe, oprócz specjalistycznych sklepów alkoholowych, interesujące piwa można znaleźć na półkach hipermarketów. A Asahi? 4 z dużym minusem
And69 napisał(a) Jedna wielka pomyłka , woda sodowa zabarwiona na żółto .
Bez smaku , bez zapachu . Bez oceny
Chyba trochę przesadziłeś. Jest to jednak piwo, typowy lager ( można się kłócić czy "Coolery" czy inne "Cidry" to piwo , ale w tym przypadku nie ).Zastrzeżenia budzi piana , słabe gazowanie, przesadzona "wytrawność" w nazwie. Smak piwa jest dobry i przyjemna goryczka. Jeszcze jedna wada to cena : za 3 -pak zapłaciłem w SELGROSIE 11,99 zł ( 3 * 0,33 l).
Przy tym piwie można porozmawiać o globalizacji :
- browar rodzimy z Japonii
- produkcja w Czechach
- strona intrnetowa z W. Brytanii
Za zbliżoną (nie mam pamięci do cen co doprowadza moją ładniejszą połowę o ból głowy)nabyłem to piwo w Makro w Zabrzu,jednak piwa dalekiego wschodu mi przynajmniej nie podchodzą,a brak gęstej piany eliminuje je w mojej galerri ulubionych piw.Po prostu wypiłem i odfajkowałem.
jedyne co miełego wspominam po tym piwie to fajna 2-litrowa puszka z rączką do trzymania z boku; ot taki puszkokufel. Puszka co ciekawe jest odkręcana. Kupiłem w Makro we Wrocławiu. Smak nijaki - więcej nie kupię, ale puszkę zachowałem.
Comment