Występuje też w takiej wersji:
Vratislavice, Konrad Svetly Ležák 11%
Collapse
X
-
Niestety, z przykrością muszę stwierdzić, iż piwo mocno obniżyło loty a bardzo je lubiłem, za świetną goryczkę, idealnie zbilansowaną ze słodem. Teraz wszystko jest rozmyte, pozostał ślad po tym co było, a szkoda. U mnie butelka (kupowane w De) wygląda jak u użytkownika Slyboots.
Comment
-
-
Wykupiłem go sporo z ostatniego rzutu do Kauflandów (warka do czerwca 2023)
Niedoceniane piwo, klienci raczej cięższą 12-tkę wybierali, pierwsze zniknęło z półki, a tu jest świetna pilsowa 11-tka, mineralna, czysta, chmielowa.
Jak jeszcze gdzieś wygrzebię z Kaufa to dokupię.
Comment
-
-
-
👍 1
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedziWykupiłem go sporo z ostatniego rzutu do Kauflandów (warka do czerwca 2023)
Niedoceniane piwo, klienci raczej cięższą 12-tkę wybierali, pierwsze zniknęło z półki, a tu jest świetna pilsowa 11-tka, mineralna, czysta, chmielowa.
Jak jeszcze gdzieś wygrzebię z Kaufa to dokupię.
Comment
-
-
Uzupełniając poprzedni opis: piwo nadal bardzo pijalne, jest zachowany balans pomiędzy słodowością, wytrawnością i goryczka, w aromacie europejskie kontynentalne chmiele.
Niestety, do metaliczności doszedł stosunkowo wysoki diacetyl, przez co piwo straciło trochę na lekkości, ale wzmacnia efekt "czeskiego rzemieślniczego leżaka". W kategorii jasny lekki lager bije na głowę pozbawione goryczki i chmielowego aromatu czeskie korpolagery oraz eurolagery.
Wciąż warte polecenia, 10.01.2023 / 10.01.2024.
-
👍 1
Comment
-
-
Połyka nasze koncerniaki na starcie. Pilznera urquella ceną zniewala. Starszy brak k12 dla mnie lepszy, bo wyraźniejszy. Ten niezły i nadaje się kiedy przyjdzie chętna na lżejsze piwo.
Comment
-
Comment