Ależ w tym najbliższym mi (a geograficznie i Polsce) czeskim browarze się eksperymentuje!
Oto wpadła mi w ręce butelka (0,33 l) nowego ich produktu górnej fermentacji.
English Pale Ale Primatora (żadnej informacji o ekstrakcie ani nawet alkoholu na efektownej etykiecie, kontretykiety brak) nie pozostawia wątpliwości, że to piwo górnej fermentacji - jest w nim dostatecznie dużo akcentów owocowych. Ma też solidną i dobrą goryczkę.
Brakuje mi w nim jednak bukietu chmielowego. A skoro to English Pale Ale to chciałbym sygnatury którąś z klasycznych odmian angielskiego chmielu.
Wygląda to wszystko na jakąś partię próbną, mającą na celu wybadanie rynku. Nie sądzę, aby Czesi takie piwo "kupili". Ale co sobie w Nachodzie poeksperymentują, to poeksperymentują! Prawie jak piwowarzy domowi
Oto wpadła mi w ręce butelka (0,33 l) nowego ich produktu górnej fermentacji.
English Pale Ale Primatora (żadnej informacji o ekstrakcie ani nawet alkoholu na efektownej etykiecie, kontretykiety brak) nie pozostawia wątpliwości, że to piwo górnej fermentacji - jest w nim dostatecznie dużo akcentów owocowych. Ma też solidną i dobrą goryczkę.
Brakuje mi w nim jednak bukietu chmielowego. A skoro to English Pale Ale to chciałbym sygnatury którąś z klasycznych odmian angielskiego chmielu.
Wygląda to wszystko na jakąś partię próbną, mającą na celu wybadanie rynku. Nie sądzę, aby Czesi takie piwo "kupili". Ale co sobie w Nachodzie poeksperymentują, to poeksperymentują! Prawie jak piwowarzy domowi
Comment