Zámecký pivovar Dětenice, Tmavy Ležák

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Zámecký pivovar Dětenice, Tmavy Ležák

lub inna stosowana nazwa - Detenicke Cerne 13°
    Browar restauracyjny w miejscowości Detenice

kolor - brązowy z domieszką mahoniu, raczej klarowne
    piana - przywiezione w pecie, czekalo 1,5 dnia więc ten element mogł stracić, prawie jej nie ma, tylko malutki kożuszek po którym po chwili nic nie zostaje
    zapach - typowa gorzka czekolada z wiśniową domieszką
    smak - też nasuwa mi się gorzka czekolada, baaaaardzo wytrawne, gorzkie, przebijaja sie niewielkie owocowe nutki, na mysl przychodzą mi gorzkie wiśnie
    gaz - ciut sie wygazowało po drodze
    opakowanie - do kupienia tylko na miejscu, do mnie trafiło w pecie więc nie ma co tu oceniać

Ogólnie bardzo oryginalne i charakterystyczne piwo, mi smakuje ale nie każdemu musi

strona browaru: http://www.krcmadetenice.cz/
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• heckler
    Dětenice, Dětenice 9, Zámecký pivovar
    heckler
    Po środku małego miasteczka Detenice stoi ładnie odrestaurowany barokowy zamek.
    Ja w skrócie napiszę, że w latach 1948-98 zamek był własnością państwa, które założyło tutaj akademik. Budynek zamku przeszedł ostatnio gruntowną rekonstrukcję, a publiczność może zobaczyć 14...
    2018-06-06, 08:24
  • darekd
    Zámecký pivovar Frýdlant, Albrecht Secret IPA 2020
    darekd
    Zámecký pivovar Frýdlant zniknął tu z nazwy, z boku etykiety widnieje Albrecht.
    Uwarzone w 2020 r.

Ekstr. 20%
    Alk. 10%

Na ecie wspominają że to "Archivni Imperial IPA" w stylu belgijskim

Aromat - słodka, ciężka biszkoptowa baza...
    2024-06-02, 23:50
  • dadek
    Zámecký Zbraslavice, Diana
    dadek
    Polotmavý ležák. Ekstrakt 11,2°Blg, alk. 4,3%
    Barwa ciemnomiedziana albo herbaty z cytryną, piwo lekko mętne.
    Piana leciutko beżowa, przy podaniu wysoka na 5 cm z gęstą "czapką" na środku, jednak nierównomierna, bąble od wielkich do drobnych. Utrzymuje się długo,...
    2021-12-04, 00:25
  • dadek
    Zámecký Zbraslavice, Hubert
    dadek
    Světlý ležák o ekstrakcie 12,5°Blg, alk 5,2%.
    Barwa złota, piwo lekko mętne.
    Piana wysoka na ponad 3 cm, trwała, jednak nierównomierna, z dość dużymi oczkami.
    Pachnie dość wyraźnie, głównie słodowo z nutą kwiatową.
    Smakowo dominuje bardzo przyjemna zbożowość,...
    2021-12-03, 23:55
  • dadek
    Zámecký Český Rudolec, Černá růže tmavý speciál
    dadek
    Ekstrakt 15°, alkohol 6%.
    Kolor tak naprawdę to nie tmavý ale czarny jak smoła, piwo nijak nie da się przejrzeć, jedynie przy samym szkle pod mocnym światłem widoczne rubinowe przebłyski.
    Piana ciemnobeżowa, wysoka na 5 cm, gęsta z grubszymi oczkami przy szkle. Trzymała się...
    2016-10-11, 00:02
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...