Po prostu trafiłeś na utleniony egzemplarz. To się Opatowi dośc często zdarza. Mnie jednak nie zniechęca, pamiętam jak smakuje świeży.
Broumov, Opat Bitter
Collapse
X
-
W dobrych nic nie pływa. Wygląda na to, że zwyczajnie miałeś pecha.
Ja w ciągu ostatnich dwóch miesięcy piłem to piwo z 10 razy i za każdym razem mógłbym się co najmniej podpisać pod opinią Javoxa. Za to trafiły mi się w międzyczasie dwie zepsute 12-tki... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Zdecydowanie warto. Mnie się kiedyś zdarzyło, że butelka Opata eksplodowała w skrzynce
Ale jeśli już unikniemy takiej miny, to piwo jest naprawdę warte zakupu; moim zdaniem jedna z najlepszych 10-tek i chyba jedyna o tak chmielowym posmaku... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Piwo z datą do 30.05.2014. Piję właśnie je teraz i to pierwszy raz w życiu.
Po odkapslowaniu ledwo złapałem trunek, ale udało mi się nic nie utracić.
Za dużo gazu.
Pierwszy łyk i już morduchna mi się szeroko uśmiecha
Świetna, wytrawna goryczka, która kojarzy mi się z niektórymi niemieckimi pilsami górnej półki. Za łykiem idzie łyk i piwo znika w mig!
Dawno nie piłem czegoś tak lekkiego, a zarazem goryczkowego i orzeźwiającego.
Wspaniała czapa piany i świetny, trochę ziemisty aromat chmielu.
Czemu to dopiero dziś poznałem to piwo?!
Absolutnie do wielokrotnego powtórzenia, szczególnie na nadchodzące ciepłe dni.
Comment
-
-
Opat Bitter nadal trzyma formę, wspaniała, zrównoważona goryczka, niesłychanie wyrazista, a jednocześnie nie "ostra". Piana również.
Jedyne zastrzeżenie, czego wcześniej, przynajmniej w moich doświadczeniach z tym piwem nie było, to zbyt wysokie, bardzo wysokie wysycenie.
Comment
-
-
Mocna, równa a nie zalegająca goryczka i wyraźna, wytrawna baza słodowa to najmocniejsze cechy. Mnie niestety zmęczyła ogromna piwniczność i ziemistość momentami ocierająca się o myszowatość.
Gdyby piwo było treściwsze nie wiem czy bym dopił bo byłem o krok od wizji tłustej myszy pasącej się na wysypanym na klepisku słodzie
Comment
-
Comment