Ja chyba czegoś nie rozumiem. Jihlava leży zdaje się na południowo-zachodnich Morawach, a może w południowo-wschodnich Czechach. Połczyn na Pomorzu. To jest niedaleko? Kilkaset kilometrów w linii prostej. No, w skali międzynarodowych koncernów, np. z siedzibą w RPA, to rzeczywiście drobiazg.
To faktycznie zmienia postać rzeczy i bardzo dosadnie odnosi się do meritum wątku, a propos zarzucania komuś, że dopuszcza się skandalicznej dygresji. A jeśli nie dostrzegasz różnicy pomiedzy licencjonowanym warzeniem piwa a jego produkowaniem w dwóch różnych miejscach przez jeden podmiot, to i te "dziesiątki wątków forum" Ci nie wystarczą na rzeczowe zabranie głosu w dyskusji.
Odnoszę wrażenie, co tam - mam pewność, że zdecydowana większość szanowanych forumowiczów prezentuje poglądy podobne do wyrażonych wyżej przez kopyra (ja, powiem skromnie, też). Zasady, które przyjęto na forum są logiczną konsekwencją tych poglądów
- istnieje 1 słuszna ideologia
- forumowicze dzielą się na jej wyznawców i przeciwników (ci ostatni mogą spadać albo chociaż siedzieć cicho)
- tych pierwszych nazywamy "szanowanymi"
- nieprzestrzeganie "zasad" forum, które docelowo powinno się przemienić w koło wzajemnej adoracji, grozi banicją i potępieniem.
Pozdrawiam i dziękuję za przypomnienie czego dotyczy forum.
Comment