Černá Hora, Modra Luna

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wpadzio
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.06
    • 2654

Przyjemne piwo smakowe, o ulotnej jedynie nucie jagodowej. I jako takie ma u mnie dużego plusa. Proponuję dla porównania degustację potwornego Lubuskiego Jagodowego z Witnicy.
    Jednak jak na czeską dwunastkę, Modra Luna cierpi na niedostatek nachmielenia i na dość słabą pianę. Bardzo interesujący wydał mi się za to kolor piwa, który przypomina różowe wino stołowe. Opakowanie jest również bardzo udane, z dość rzadko wykorzystywanym w piwnych etykietach fioletem.
    Taka piwna ciekawostka. I wystarczy.
    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
    Serviatus status brevis est
    3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

• Kwadri
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2009.10
      • 1216

Boruvka

Aktualny wygląd i nowa nazwa:
      Attached Files
      www.lkschmielowice.futbolowo.pl

Comment

• Bystry91
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2012.08
        • 1

Wie ktoś gdzie w Łodzi mogę dostać to piwo? Odwiedziłem z 10 sklepów i nie ma nigdzie ! :/

Comment

• kalak06
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2012.08
          • 39

Właśnie wypite po obiadku. Nowa szata i nazwa jak na zdjęciu kolegi powyżej. Bez szału ale tragedii też nie ma. Faktycznie jest to piwo z dodatkiem jagód a nie sok jagodowy z alkoholem. Kupione w Czeskim Nachodzie w Albercie na granicy z Kudową. Jako ciekawostka polecam.

Comment

• Pivotal
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2013.05
            • 671

BARWA: Miedziana z delikatną zawiesiną, piwo przejrzyste. [4.25]
            PIANA: Wysoka i bardzo trwała, drobnoziarnista, pozostawiła po sobie kilka plam, widoczna na powierzchni do końca picia. [3.75]
            ZAPACH: Jagodowy... lekko truskawkowy z akcentem słodowym. [3.5]
            SMAK: Jagodowy, ziołowy i lekko słodowy. Goryczka ziołowa z jagodowym posmakiem. Piwo lekkie o wyraźnej goryczce... w smaku nie jest słodkie. [3.5]
            WYSYCENIE: Bardzo wysokie, po chwili się unormowało, bąbelków wystarczyło do końca. [3.75]
            OPAKOWANIE: Butelka NRW, owijkę zastąpiła krawatka... kapsel firmowy. [3.75]

UWAGI: Warka do 19.04.2017, wypite 28.05'17. Ponad miesiąc po terminie, ale niezłe, chmiel dobrze wyczuwalny. Posmak jagodowy, lekko cierpki, przypomina ten z jagodzianek gdy już jest po sezonie i walą do drożdżówek jakieś marmolady...

Comment

Przetwarzanie...
            X