BARDZO proszę korzystać z forum w celu jakim zostało stworzone - do dyskusji. Proszę nie wykorzystywać go jako tablicy ogłoszeniowej. Info o blogu czy innej stronie internetowej proszę umieścić w stopce a wątkach udzielać się wyłącznie merytorycznie a nie reklamowo.
Poutník, Speciál 14%
Collapse
X
-
Last edited by ART; 2012-01-24, 18:31.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Nie rozumiem - czy mój post nie był merytoryczny?
Wg mnie, informacja o pianie i goryczce, a przede wszystkim zachęcenie do dalszej dyskusji na temat różnego postrzegania w smaku w zależności od narodowości jest jak najbardziej merytoryczne i prowadzące do dyskusji.
Nie reklamuję swojego bloga, tylko konkretny wpis, dotyczący konkretnego piwa (reklama bloga jako całości jest umieszczona w stopce), z nadzieją że będzie on punktem wyjścia do dalszej rozmowy...
Pozdrawiam!
Comment
-
-
Był w połowie merytoryczny a w połowie reklamowy. Proszę skupiać się na pierwszej połowie. Dziękuję.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Piwko kupione w gdańskim Smaku.
Kolor: Wyraziste złoto, całkiem ładny, klarowny.
Piana: Nienajlepsza - niska i dość szybko znika, Czesi przyzwyczaili mnie do czegoś innego.
Zapach: Przyjemny słodowo-chmielowy. Trochę strongowy.
Smak: Wyrazista słodowa podstawa i fajna goryczka na końcu. Piwo nieskomplikowane, ale jak najbardziej poprawne.
Wysycenie: Zdecydowanie za duże.
Opakowanie: Ładne, widoczne na zdjęciu. Plus za kapsel.
Poprawne piwo dające się wypić, ale wątpię abym je zapamiętał.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
barwa: ciemne złoto
piana: ładna przy nalewaniu, opada jednak w szybkim tempie zostawiając pierścień, lekko lepi się na szkle
zapach: słodowo-kwiatowy, lekko kwiatowy, lekko alkoholowy, koźlakowy
smak: słodowy, kwiatowy, chmielu tu niewiele. Typowo koźlakowy. Nie mój typ piwa
gaz: dosyć wysokiLP
Comment
-
-
Kilka miesięcy i mam go w kuflu znowu...
Kolor... trochę ciemniejszy jak pils /za jasne/...
Zapach... jakiś "lekko" owocowy...
Piana... średnia a za niedługo warstewka...
Gaz... średni... ok
Grafika... bez zmian...
Smak... dziś całkiem nieźle... goryczka nie za mocna ale też "słodkiego" nie za dużo... wypiłem z przyjemnością...
Ciekawa ta 14-stka... orzeźwiająca... taki jakby mocniejszy pils...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedzi
Graficznie bez zmian.
Comment
-
-
aromat: brak
kolor: ciemnozłoty, klarowny
piana: duża, ale grubopęcherzykowa i szybko się redukuje
smak: W smaku lekko słodowe, z niedużą goryczką. Goryczka mała i zdecydowanie za mała jak na pilsnera. Aromatów chmielowych brak.
Trochę drogie jak na czeskiego pilsnera (5 zł), a nie oferuje niczego ciekawego. Są lepsze czeskie pilsnery za 3 zł.
4,5/10
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika melor Wyświetlenie odpowiedziGoryczka mała i zdecydowanie za mała jak na pilsnera. Aromatów chmielowych brak.
Trochę drogie jak na czeskiego pilsnera (5 zł), a nie oferuje niczego ciekawego. Są lepsze czeskie pilsnery za 3 zł.
Już w jakimś wątku pisałem ci co to pilsner.
Gdzie tam masz napisane, że to pilsner? Dalej nie wiesz co to jest, takie skomplikowane?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziA ten znowu swoje... co za koleś
Już w jakimś wątku pisałem ci co to pilsner.
Aha, to ty wtedy mi wmawiałeś, że to niemieckie piwo, które piłem, jest pilsnerem, a teraz na odwrót - chcesz powiedzieć, że to czeskie które piję, pilsnerem nie jest?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziGdzie tam masz napisane, że to pilsner?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziDalej nie wiesz co to jest, takie skomplikowane?
Może mi powiesz, ekspercie piwny, premium użytkowniku?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika melor Wyświetlenie odpowiedziW jakim wątku mi pisałeś, koleś?
Aha, to ty wtedy mi wmawiałeś, że to niemieckie piwo, które piłem, jest pilsnerem, a teraz na odwrót - chcesz powiedzieć, że to czeskie które piję, pilsnerem nie jest?
Tu: https://www.ratebeer.com/beer/poutni...ial-14o/74348/
No dalej nie wiem.
Może mi powiesz, ekspercie piwny, premium użytkowniku?
Nie powiem, bo chyba praktycznie wszyscy co tu piszą wiedzą co w Czechach oznacza termin "special". Chyba że jakiś melor się trafi. Umiesz już pisać, czas poczytać, z czasem może przyjdzie rozumienie tekstu. Raz ci wysłałem i niestety się nie udało, klapa.
Zamiast się nadymać postaraj się coś zrozumieć, zamiast drwić z czegoś, co tworzą premium użytkownicy, którzy często zawodowo zajmują się tym tematem a nie tworzą wpisy na ratebeer... i bez których nie byłoby forum, które właśnie raczysz zaśmiecać.
Jeszcze raz na koniec - nie pisz tekstów typu "koleś" itp. Nie musisz mnie szanować, ale szanuj to miejsce.
Comment
-
-
No to ja rzeczowo w dużym skrócie nie jest to pils (czeski), bo:
a) ma za wysoki ekstrakt
b) ma za wysoki alkohol
c) prawdopodobnie (chyba nigdy nie piłem) jest za ciemneLast edited by Pendragon; 2016-12-23, 23:54.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment