BARDZO proszę korzystać z forum w celu jakim zostało stworzone - do dyskusji. Proszę nie wykorzystywać go jako tablicy ogłoszeniowej. Info o blogu czy innej stronie internetowej proszę umieścić w stopce a wątkach udzielać się wyłącznie merytorycznie a nie reklamowo.
Poutník, Speciál 14%
Collapse
X
-
Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2012-01-24, 18:31.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
Nie rozumiem - czy mój post nie był merytoryczny?
Wg mnie, informacja o pianie i goryczce, a przede wszystkim zachęcenie do dalszej dyskusji na temat różnego postrzegania w smaku w zależności od narodowości jest jak najbardziej merytoryczne i prowadzące do dyskusji.
Nie reklamuję swojego bloga, tylko konkretny wpis, dotyczący konkretnego piwa (reklama bloga jako całości jest umieszczona w stopce), z nadzieją że będzie on punktem wyjścia do dalszej rozmowy...
Pozdrawiam!Comment
-
Był w połowie merytoryczny a w połowie reklamowy. Proszę skupiać się na pierwszej połowie. Dziękuję.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Piwko kupione w gdańskim Smaku.
Kolor: Wyraziste złoto, całkiem ładny, klarowny.
Piana: Nienajlepsza - niska i dość szybko znika, Czesi przyzwyczaili mnie do czegoś innego.
Zapach: Przyjemny słodowo-chmielowy. Trochę strongowy.
Smak: Wyrazista słodowa podstawa i fajna goryczka na końcu. Piwo nieskomplikowane, ale jak najbardziej poprawne.
Wysycenie: Zdecydowanie za duże.
Opakowanie: Ładne, widoczne na zdjęciu. Plus za kapsel.
Poprawne piwo dające się wypić, ale wątpię abym je zapamiętał.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar DemonComment
-
barwa: ciemne złoto
piana: ładna przy nalewaniu, opada jednak w szybkim tempie zostawiając pierścień, lekko lepi się na szkle
zapach: słodowo-kwiatowy, lekko kwiatowy, lekko alkoholowy, koźlakowy
smak: słodowy, kwiatowy, chmielu tu niewiele. Typowo koźlakowy. Nie mój typ piwa
gaz: dosyć wysokiLPComment
-
Kilka miesięcy i mam go w kuflu znowu...
Kolor... trochę ciemniejszy jak pils /za jasne/...
Zapach... jakiś "lekko" owocowy...
Piana... średnia a za niedługo warstewka...
Gaz... średni... ok
Grafika... bez zmian...
Smak... dziś całkiem nieźle... goryczka nie za mocna ale też "słodkiego" nie za dużo... wypiłem z przyjemnością...
Ciekawa ta 14-stka... orzeźwiająca... taki jakby mocniejszy pils...Comment
-
aromat: brak
kolor: ciemnozłoty, klarowny
piana: duża, ale grubopęcherzykowa i szybko się redukuje
smak: W smaku lekko słodowe, z niedużą goryczką. Goryczka mała i zdecydowanie za mała jak na pilsnera. Aromatów chmielowych brak.
Trochę drogie jak na czeskiego pilsnera (5 zł), a nie oferuje niczego ciekawego. Są lepsze czeskie pilsnery za 3 zł.
4,5/10Comment
-
Już w jakimś wątku pisałem ci co to pilsner.
Gdzie tam masz napisane, że to pilsner? Dalej nie wiesz co to jest, takie skomplikowane?Comment
-
Aha, to ty wtedy mi wmawiałeś, że to niemieckie piwo, które piłem, jest pilsnerem, a teraz na odwrót - chcesz powiedzieć, że to czeskie które piję, pilsnerem nie jest?
Tu: https://www.ratebeer.com/beer/poutni...ial-14o/74348/
No dalej nie wiem.
Może mi powiesz, ekspercie piwny, premium użytkowniku?Comment
-
W jakim wątku mi pisałeś, koleś?
Aha, to ty wtedy mi wmawiałeś, że to niemieckie piwo, które piłem, jest pilsnerem, a teraz na odwrót - chcesz powiedzieć, że to czeskie które piję, pilsnerem nie jest?
Tu: https://www.ratebeer.com/beer/poutni...ial-14o/74348/
No dalej nie wiem.
Może mi powiesz, ekspercie piwny, premium użytkowniku?
Nie powiem, bo chyba praktycznie wszyscy co tu piszą wiedzą co w Czechach oznacza termin "special". Chyba że jakiś melor się trafi. Umiesz już pisać, czas poczytać, z czasem może przyjdzie rozumienie tekstu. Raz ci wysłałem i niestety się nie udało, klapa.
Zamiast się nadymać postaraj się coś zrozumieć, zamiast drwić z czegoś, co tworzą premium użytkownicy, którzy często zawodowo zajmują się tym tematem a nie tworzą wpisy na ratebeer... i bez których nie byłoby forum, które właśnie raczysz zaśmiecać.
Jeszcze raz na koniec - nie pisz tekstów typu "koleś" itp. Nie musisz mnie szanować, ale szanuj to miejsce.Comment
-
No to ja rzeczowo w dużym skrócie nie jest to pils (czeski), bo:
a) ma za wysoki ekstrakt
b) ma za wysoki alkohol
c) prawdopodobnie (chyba nigdy nie piłem) jest za ciemneOstatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2016-12-23, 23:54.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment