Kocour Varnsdorf, Weizen

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• grew
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2009.05
      • 766

Weizen znów się pojawił? Super! Miło go wspominam Powinien być w Varnsdorfie do upolowania.

Comment

• jacekwerner
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2004.05
        • 2852

Poprawna pszenica - bez jakichś specjalnych uniesień; piana mogła by być trochę bardziej okazała. Wad nie stwierdziłem. Warka z datą przydatności do 13.03.14.
        Zakupione w ubiegły piątek we wrocławskiej "Piwnicy".
        Ochotnicza Straż Piwna
        BAZA = 7446

Comment

• DonZ
          Porucznik Browarny Tester
          • 2013.03
          • 303

Kocur Vansdorf, Weizen

Piana: Biała, drobna, bez szału, szybko się dziurawi i powoli się redukuje do niskiego kożucha.
          Kolor: Żółte do jasnozłotego, opalizujące, widać mało drożdży chciało odejść od dna.
          Aromat: Bananowo chlebowy, ulotny goździków praktycznie nie idzie wyczuć.
          Smak: Wytrawne, kwaśne lekko wodniste z wyraźnymi goździkami. Kwaskowość trochę dominująca i lekko przeszkadza, natomiast orzeźwienie mega. Goryczka średnia, podbita trochę wyraźną kwaśnością. Finisz krótki z pozostającym delikatnym goździkiem. Wysycenie wysokie ale w dolnych widełkach dla stylu.

Bardzo pijalne, zwłaszcza przez tą kwaśność chce się brać kolejny łyk byleby zabić to uczucie.
          Last edited by sibarh; 2014-04-10, 16:05.

Comment

Przetwarzanie...
          X