Chodovar, Zlatý Beránek

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chemmobile
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2009.03
    • 2168

Chodovar, Zlatý Beránek

Limitowana, Wielkanocna edycja najprawdopodobniej tej jedenastki: Zlatá Jedenáctka.
    Ekstrakt 11%, alkohol 4,5%. Niepasteryzowane.

Kolor bursztynowo-złoty. Piana średniej jakości, w dodatku szybko opada. W smaku łagodnie wytrawne. Słodowość jakby schowana i obecna raczej pod koniec, pozostawiająca posmak na języku. Goryczka dominuje, ale nie jest agresywna. Obecne są inne nuty smakowe, trudno mi je określić, ale podkreślają goryczkę piwa.

Na etykiecie, jak łatwo się domyśleć, baranek... a właściwie to chyba owca jest. Muszę przyznać, że piwko dobre, tym bardziej, że rzadko smakują mi piwa bez wyraźnie akcentowanych smaczków słodowych.

Znalezione w Drink Hali Wrocław w cenie 3,50 zł.
    Attached Files
    Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
    Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Related Topics

Collapse

• darekd
    Beránek, APL
    darekd
    Browar restauracyjny w miejscowości Stěžery koło Hradca Kralove. Więcej:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...r-ber%C3%A1nek

https://www.pivovarberanek.cz/...
    2024-06-26, 22:27
  • Javox
    Nová Paka, Zlatý Pramen Extra Hopped
    Javox
    Jasny Lager z alko 5.5%

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
    Lacing - nie za dużo.
    Gaz - średni.
    Barwa - jasne złoto.
    Aromat - przyjemny słód i chmiel.
    Smak - lekko słodkawe, trochę żywiczności. Konkretna ziołowa goryczki.
    ...
    2022-10-10, 20:08
  • otvirak
    Hurbanovo, Zlatý Bažant, špeciál Hurbanovská IPA
    otvirak
    Nie wiem, czu pivko było opisywane, ale ponieważ po kliknięciu na listę piw otrzymałem komunikat "Service Unavailable", to opisuję, co następuje:
    - po pierwsze primo : nie przepadam za wynalazkami typu IPA, AIPA, NE IPA i podobnymi. Kupiłem pivko na Słowacji (lub w Słowacji) bo...
    2022-08-02, 20:06
  • dadek
    Beránek Stěžery, Černá ovce
    dadek
    Ekstrakt 14°Blg, alk. 5,5%
    W tym przypadku pani kelnerka twierdziła, że to tmavý ležák. Na oko było czarne, ale pod światło pokazały się przy szkle intensywnie bordowe refleksy, raczej klarowne.
    Piana beżowa, wysoka na 3 cm, dość poszarpana, oczka różnej wielkości. Opadła...
    2022-03-15, 23:58
  • dadek
    Beránek Stěžery, Beerštajn
    dadek
    15° Blg, alk. 5,7%.
    Kelnerka określiła te piwo jako polotmavé jednak jego barwa była ciemnobordowa i klarowna, poza tym ekstrakt też zupełnie nie na ten styl.
    Piana beżowa jak na kawie, dość gęsta choć bąbelki nie do końca równomierne. W trakcie picia pozostawały plamy na...
    2022-03-15, 23:18
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...