Uuuuu... A to się zagapiłem (o prawie rok ) Dzięki darecki za czujność
Tambor, Světlý Ležák 12 / R. A. Dvorský
Collapse
X
-
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
-
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Widzę że ustabilizowała się kwestia przynależności i rozdzielności piw Tambor.
Na moim jest nazwisko tego artysty więc dopisuję się tutaj.
Piana - słaba, w oczach znika, nic nie zostaje.
Barwa - jasny bursztyn.
Gaz - średni.
Aromat - jakby kwiatki z masłem, lekki chmiel.
Smak - słodkawe, słodowe, jakies owocowo-kwiatkowe. Śladowa goryczka.
Słabiutka ta 12-stka.
Comment
-
-
W aromacie wysoko skondensowana słodka kukurydza puszkowa, z czasem przechodząca w wyraźnie w orzeszki ziemne. Smak, o dziwo, tylko lekko orzeszkowy, raczej słodowy. Goryczka homeopatyczna.
Tani materiał pokazowy na szkolenie: Kolba gotowanej kukurydzy w butelce. Studium przypadku.
Comment
-
-
Barwa złota, piana niska, mało trwała, piwo odgazowane.
W zapachu kukurydza i stęchlizna piwniczna. Po nalaniu dosłownie prawie z pół metra do szklanki wyczułem jeszcze jasne i słodkie owoce.
Smakuje słodko, cukierkowo. Goryczka wyczuwalna jednak i ziołowa, bardzo dzielnie bije się ze słodem, ale przegrywa...
Może się nie znam, albo miałem jakąś słabszą warkę ( 05.08.2016), ale dla mnie to jedno ze słabszych czeskich piw pitych w tym roku. Jeśli znajdę inną warkę z pewnością sprawdzę. Trzeba jednak przyznać, że goryczka jest konkret już na finiszu.
Comment
-
-
KOLOR: złoty, idealnie klarowne.
PIANA: drobnopęcherzykowa, biała, średnio obfita, lecz trwała.
ZAPACH: niestety dominuje zapach masełka uzupełniony o aromat chmielowy. Głęboko pod tym schowana nuta słodowa.
SMAK: średnio treściwe w smaku. Smak zdominowany przez diacetyl, z dodatkiem nuty słodowej i chmielowej. Dość słodkie w smaku z niedużą goryczką. Niezbyt przyjemnie się to pije, takie słodkawe masełko.
WYSYCENIE: niskie.
OGÓLNIE: nie smakowało mi to piwo. Butelka o pojemności 0,5L, termin do 30.09.19. Piwo kupione w sklepiku przy browarze.604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grodek Wyświetlenie odpowiedziKOLOR: złoty, idealnie klarowne.
PIANA: drobnopęcherzykowa, biała, średnio obfita, lecz trwała.
ZAPACH: niestety dominuje zapach masełka uzupełniony o aromat chmielowy. Głęboko pod tym schowana nuta słodowa.
SMAK: średnio treściwe w smaku. Smak zdominowany przez diacetyl, z dodatkiem nuty słodowej i chmielowej. Dość słodkie w smaku z niedużą goryczką. Niezbyt przyjemnie się to pije, takie słodkawe masełko.
WYSYCENIE: niskie.
OGÓLNIE: nie smakowało mi to piwo. Butelka o pojemności 0,5L, termin do 30.09.19. Piwo kupione w sklepiku przy browarze.
Nazwa z tego co pamiętam obecnie na krawatce (na górze), tak jak tu, ale to jeszcze sprawdzę, albo zobacz Ty jak masz jeszcze butelkę:
Comment
-
-
Tym razem dawno nie widziany Tambor 12
Piana - więcej na początku potem cienka, niepełna warstewka.
Lacing - niewiele.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - żywiczne chmiele.
Smak - słodko żywiczne z wyraźną goryczką.
Niezłe... tylko jeden minus większość czeskich piw ma aktualnie prawie ten sam smak, dobrze że chociaż dobry smak
Comment
-
-
-
👍 1
Comment
-
Comment