Jedno z najlepszych czeskich ciemnych piw (w moim rankingu zdetronizowało długo krolującego tam PLATANA). Niezapomniane wrażenia pozostawiło zwałaszcza kruszowickie "řezane" (rżnięte) pite w restauracji na Starym Mieście w Bratysławie
Krušovice, Imperial
Collapse
X
-
"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
-
-
Cerne jest rzeczywiście świetne. Kupiłem w Tesco za niecałe 3 zł. Piękny kolor, niezły gaz. Piana, choć początkowo ładna, równa i obfita, niestety dość szybko znika. Bardzo smaczne, raczej wytrawne. Takie pyszne, lekkie, ciemne piwo... Na pewno do niego wrócę.Dziku
Comment
-
-
Krusovice Imperial - zakupione na Słowacji, Spisskka Nova Ves
Kolor: jak najbardziej prawidłowy, jasny bursztyn, klarowne
Zapach: nic specjalnego, chmiel i gdzieś w oddali czuć miód
Piana: początkowo ładna, niestety opada prawie do zera
Gaz: w sam raz
Smak: dobry czeski lager, ale bez rewelacji, solidna goryczka, posmaczek miodowy, bardzo delikatnie wyczuwalna nuta słodowa
Ogólnie: 3,5 (1-5)
Jeszcz do ARTa: można by się pokusić o zmianę tematu tej dyskusji, bo nie sugeruje ona dokładnie, że chodzi o Krusovice Imperial.
Comment
-
-
Well - mam problem, ponieważ kol. Petrax ujął walory tego piwa najlepiej jak mógł. Może wykreśliłbym tylko okreslenia "bez rewelacji" tudzież "nic specjalnego". W moim odczuciu to jedno z lepszych piw jakie ostatnio piłem i daje mu solidne 5-Last edited by Czapayew; 2003-10-30, 17:56."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Krusovice Imperial
Alc. 5%
ładny zapach
jasna barwapiana w porządku,resztki pozostają do końca
delikatny bardzo dobry, smak przyjemna goryczka
lekko słodowy, w tle delikatnie owocowo-słodkawy
Bardzo, bardzo dobr piwko, w kategorii Pilsów jedno z lepszych.
ocena 4,9%
Comment
-
-
Tym razem wersja z beczki pita w knajpie hotelu w Pradze.
Piwo w smaku jeszcze lepsze niż pita wersja butelkowa.
Lane w sposób prawidłowy w firmowe szkło, ładna jasna barwa, wspaniała piana pozostająca do końca.
Smak bardzo przyjemny chmielowy, natężenie goryczki średnie.
Nasycenie odpowiednie. Jeden z najlepszych pilsów jakie piłem.
ocena 5
Comment
-
-
Krusovice imperial
Przywiezione z Pragi,z Tesco w centrum,wlasnie pije
i.......
kolor bardzo
ładny,głeboko bursztynowy,piana rzezczywiscie szybko opada i nie jest za gesta,zapach-slaby ale wyczuwa sie gorycz smaku
no i smak,lekko goszki jak na czecha przystalo ale to nie urqell,bardziej delikatny,gladki smak,dobre,pierwsza 10 czeskich
Comment
-
-
Wczoraj w Carefoure w Katowicach pojawiła się nowość (jak na Carefoure) - 6-cio pak piwa Krušovice, zawierający po 2 szt.: „Imperial”, „Černe” i „Mušketyra”. Niestety ceny gamonie jeszcze nie mieli, oprócz tego do kupienia luzem „Imperial” i „Černe” - jednak dosyć drogie, coś koło 3,8 i 3,6 zł.
Wygląda na to że aby spróbować wspominanego z czasów studenckich przez Krzysia - „Mušketyra” - trzeba zaszaleć z całym zestawem!!! Ale czego się nie robi dla.... nauki.NORMALNOŚĆ
Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.
Comment
-
-
Piwko nabyte we Wrocławskim Albercie
Kolor: złoto mieszane z bardzo jasnym bursztynem
Piana: Bardzo ładna, ale dosłownie przez chwilę, potem zostają jej malutkie ilości
Smak: Wyrażna goryczka, dla mnie trochę za mała, ale ogólnie bardzo smaczne piwko, choć odbiega od mojego ideału jasnych piw
Nasycenie: Odpowiednie do samego końca
Moja ocena to mocne 4, będę do niego wracał
Comment
-
-
Imperial to dwunastka jest...Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
W browar.biz: smrtan | w Piweczko.org: slobodan
Mój browar domowy
Etykiety moich piw domowych
Comment
-
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Aż dziwne że jeszcze nie oceniałem...
Kolor stosunkowo ciemny jak na dwunastkę, bursztynowy.
Piana niska i szybko opadła.
Zapach bardzo mizerny, jeśli coś czuć to tylko odrobinkę chmielu.
Smak jest sympatyczną równowagą między pierwiastkiem chmielowym a słodowym.
Dobre, choć Czesi robią wiele lepszych piw. Stawiam 3+
Comment
-
-
Piwo koloru żółtozłotego. Piana niezbyt trwała ale drobnopęcherzykowa. Zapach chmielowy. W smaku pełne ale bez słodowych posmaków. Goryczka konkretna ale nie zalegająca, jak na helles przystało. Nagazowanie niezbyt burzliwe ale w ustach wyczuwalne. Butelka NRW, ładna etykieta z wyczerpującym opisem a do tego złota krawatka. Piwo smaczne. Nawet jak niezbyt schłodzone. U mnie ma 4.4 tak mniej więcej.
Zakupione w Plusie za 3,19 zł - na półce w towarzystwie Lecha i Żywca prezentowało się cudnie i nie mogłem się oprzeć
Comment
-
Comment