Ten sam, ale ja nie podzielam pochwał.
Platan, Schwarzenberg 10
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Ups, palec mi się omsknął i przez przypadek wypadło 12 wpisów poza tematem.Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2014-07-29, 12:12.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Comment
-
-
Platan, Schwarzenberg 10
Piana drobna znika szybko kolor jasny klarowny .Aromat żelazisty. Smak to samo troche słodowy plus mocne nagazowanie. Czeski średniakRównież tutaj
https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/
Comment
-
-
BARWA: Złota,całkiem ładna jak na dziesiątkę. Piwo przejrzyste z drobinkami. [4.25]
PIANA: Po wlaniu bardzo ładna i była taką przez cztery minuty,następnie zaczęła się zmniejszać do obrączki i firanki. Piana była średnioziarnista,pozostała do końca,na ściankach naczynia widoczne lekkie krążkowanie. [3.5]
ZAPACH: Chmiel i słód,ładny i całkiem mocny. [3.75]
SMAK: Wyraźna goryczka,która długo zalegała w ustach,prócz tego można było wyczuć słód. [4.25]
GAZ: Spory. Kilka źródełek gazu,bijących ku górze. Gaz obecny do końca picia. [3.75]
OPAKOWANIE: Butelka brązowa niby bezzwrotna,ale ten sam typ do których leją Primatora,Skalaka,Krakonosza i wiele innych. Etykiety (jak w poście #19) w klasycznym stylu,całkiem niezłe,kapsel specjalny dla Schwarzenberga. Na kontrze podany skład,ekstraktu nie zauważyłem. [3.5]
UWAGI: Warka do 30.12.2014,wypite 26.07'14. Treściwe z fajną,długotrwałą goryczką,jak na piwo o zawartości 4% alk. i 10% ekstraktu,było zaskakująco smaczne. Zdecydowanie do powtórki.
Comment
-
-
Ty mazem powstrzymam sie od ocen typu Piana, smak, wysycenie ...
Kupione w Browarni Lidla za 2,49zł
Warka 14.04.2015
Polecam jak najbardziej poprawne zwykłe piwo, jest chmiel i goryczka w sam raz do napicia. Standardowo życzę wszystkim aby nasze Polskie browary zaczeły w koncu serwować nam takie piwa niby oczywista oczywistość jak piwo powinno smakować lecz u nas w Polsce widać oczywiste to nie jest.
Czeskie piwa zdecydowanie są w moim guście bo jest chmieli i jest goryczka czy tak wiele oczekuje od piwa ?
Pozdrawiam
Comment
-
-
Kolor: Złoty, klarowny.
Piana: Biała, obfita, gęsta, trwała. Utrzymuje się sporym kożuchem i oblepia szkło.
Zapach: Słodowość z minimalnym akcentem karmelowym i wyraźna ziołowa nuta chmielowa.
Smak: Treściwość średnio niska. Wyraźna, zbożowa słodowość, odrobina ziołowej chmielowości i szczypta metaliczności. Całość wieńczy średnio niska, nieźle balansująca całość goryczka.
Wysycenie: Średnio niskie,
Ogółem: Daje rade. Przyjemne, lekkie, jest i wyczuwalny chmiel. Do wypicia ze smakiem w ciepły dzień.
Comment
-
-
Schwarzenberga zastępuje nowa etykieta - Platan 10%
Parametry i zawartość bez zmian. Przeciętna desitka do wypicia bez refleksji, najlepiej w upał, który pomoże docenić niezłe nachmielenie a schowa w cieniu lekką kukurydzę
Comment
-
-
Protivin, Platan 10%
Juz ponad cwierc wieku jestem fanem browaru w Protivinie, wiec gdy zobaczylem Platana !0% na festiwalu czeskiego piwa Budapeszcie, nie wahalem sie ani chwili. Jest to nadal piwo ktore pije sie bez nadmiernego wysilku; z wyrazna goryczka i spora jak na dziesiatke tresciwoscia. Niestety posiada lekki posmak (kukurydza?) ktory nieco psuje ogolny efekt.Popieraj małe browary!!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
Comment