Žamberk, Stout

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • docent
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 5205

Žamberk, Stout

Ekstrakt 14%, w zasypie również pszenica oraz niesłodowany palony jęczmień. Degustowana wersja lana.

Barwa czarna. Piana drobna, beżowa.
    Zapach przyjemny, palonego słodu. Smak również z paloną dominantą ale bardzo łagodny. Przyjemny, bez kwaskowatości czy cierpkości. Pełna treściwość, ani śladu wodnistości.
    Nagazowanie umiarkowane ale wytrzymuje kilkunastominutowe opróżnianie szklanki.

Ogółem bardzo dobry stout, choć nie wiem czy przez tą pszenicę można go podciągnąć pod jakiś podgatunek.
    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Related Topics

Collapse

• Petitpierre
    Amber Po Godzinach, Dymiony Porter Bałtycki
    Petitpierre
    7zł w Carrefour, ale schowany. 8vol, słody wędzony bukiem i olchą. Na pierwszy niuch suszone owoce, żurawina, jabłko, śliwka. Wędzonka jest ledwo zaznaczona w smaku, za to dominantą jest dym jak w whisky z Islay. W smaku porter goryczkowy, dymny i taniczny. Bardzo przyzwoite piwo.
    2025-02-01, 09:59
  • pebejot
    Gorzów Wielkopolski, Targowa 2, Hotel & Browar Pavco
    pebejot
    Długo zapowiadany browar restauracyjny w Gorzowie Wlkp. w końcu wystartował w 2024 roku, chociaż miał ruszyć już dwa lata wcześniej.
    Znajduje się w 4-gwiazdkowym hotelu Pavco. Hotel drogi i ekskluzywny, podobnie jak restauracja, z tym że lokalizacja hotelu nie za bardzo atrakcyjna....
    2024-09-08, 23:21
  • bastion
    Łotwa, Cesis, Skolas Iela 6, Trimpus Craft Brewery.
    bastion
    Cesis, podobnie jak pobliska Sigulda są obowiązkowym punktem na trasie zwiedzania Łotwy. Niewielka starówka na której niespieszno toczy się życie ma swój urok, ale i tak każdy idzie w stronę zamku, który jest największą atrakcją tego miasteczka.
    Dominantą rynku jest spory gotycki...
    2023-10-13, 18:44
  • Petitpierre
    Amber, Po Godzinach - Woodside
    Petitpierre
    Do tej pory nie było wątku, a tu już na mignęła druga warka.

Imperial Porter 9zł 0,33, 4 sztuki na Żabkę w składzie łuska kakao, chipsy dębowe-ale nie zdominowały, aframon=rajskie ziarna, przyzwoite parametry 26 i 10,5

Warka nr 1, degustowana 06.01.2021,

Piana...
    2023-01-18, 12:24
  • heckler
    Czechy, Žamberk, Na Drahách 444, Pivovar Letohradský Jelen
    heckler
    Drugi browar działający w Žamberku mieści się na peryferiach miasta. Miejsce to śmiało można nawet nazwać zadupiem Žamberka. Moja nawigacja nie miała takiego adresu i trochę się naszukałem browaru.
    Oczywiście wiadomo, niedziela to wszystko pozamykane.
    Jakiejkolwiek informacji...
    2017-10-06, 10:35
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...