Regent, Bohemia Regent 12 Premium Svetly Lezak
Collapse
X
-
Comment
-
Pivo Premium, Světlý Ležák
Piwo ma kolejną odsłonę graficzną... tym razem to chyba szał dożynkowy...
Piana nawet "po czesku" nie na długo...
Gaz średni...
Kolor... jaśniejszy bursztyn...
Zapach... słód chmiel...
Smak... niezły klasyczny, lekko kwaskowy, lekko słodkawy, dobra nie za mocna goryczka...
Piwko smaczne na ciepłe słoneczne dni będzie dobre...Comment
-
No i wreszcie doczekało się wypicia.
Kolor: złoty, lekki bursztyn
Piana:drobne pęcherzyki, ale słaba, małe firanki jednak pozostały pod koniec szklanki
Aromat: słodowy, lekki chlebek, nuta chmielowa taka "czeska"
SMAK: no i jest całkiem nieźle, dość dobrze zbalansowana słodowość i goryczka. Pierwsze skrzypce gra goryczka lekko trawiasta oraz ziołowa, taka "żatecko-pilsnerowa", a ja lubię takie posmaki.
Goryczka utrzymuje się w przełyku do samego końca i jest lekko zbijana słodowością. Pijalność wysoka, bo wypiłem chyba w 10 minut (było dość chłodne a na zewnątrz ciepło
UWAGI: zdecydowanie do powtórzenia i oby było dostępne w biedronce do końca lata i jeszcze chwilę dłużej
Cena 2,99zł butelka niby bezzwrotna
POLECAMOstatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2013-06-17, 09:19.Comment
-
No ja to wszystko wiem :]
oraz wiem, że można większość tych butelek niby bezzwrotnych oddać w innym miejscu, gdzie nie patrzą na etykiety, tylko na rodzaj butelki.
Kupiłem dziś kolejne 4 Bohemie. Skonfrontuję wieczorem czy nadal będzie mi smakować tak jak poprzednio.
Oczywiście szału w tym piwie nie ma, typowy i poprawny fajny czeski pilso-pilsner, ale obecnie jest to najlepsze piwo w tej sieci. W dodatku jak ktoś stoi przed wyborem: żywiec, lech, żubr czy tyskie z konserwy za ok 3zł to nawet nie ma co myśleć tylko brać te Czechy.
W innych sklepach biorę inne piwa, bo w każdej sieci mam swoje ulubione typy za w miarę przystępną cenę:]Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2013-06-19, 13:51.Comment
-
W takiej temperaturze jak jest na zewnątrz to te "darki" za szybko nie pójdą
Pite jako pierwsze nadal czuć chmiel i trawiasto-ziołowy posmak.
Pite jako "Trzecie" po 2 lepszych koncernówkach, 2 pieczonych pieczarkach i garści orzeszków solonych, różnicy zbytnio nie wyczułem między piwami:/
No grolsch był wyczuwalnie gorszy, pite nawet jako czwarte.
Mam jeszcze w lodówce jedną bohemię to na spokojnie wieczorem w domu ponownie pomlaskam i definitywnie wydam ocenięOstatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2013-06-20, 10:25.Comment
-
Muszę się zgodzić z postami wyżej że to całkiem przyjemne piwo. Jest przyjemna goryczka, do tego kontra słodowa, w miare przyjemne wysycenie. Idealne do wypicia w większej ilości. Kupione w biedronce za 2,99. Mam nadzieje że wejdzie do stałej oferty, bo widzę je w okolicznej biedronce po raz pierwszy.
Pozdrawiam.Comment
-
Kolor: Jasnozłoty, klarowny.
Piana: Biała, dosyć obfita, średnio gęsta, średnio trwała. Opada do obrączki.
Zapach: Lekka słodowość z delikatną, ziołową nutą chmielową.
Smak: Treściwość średnio niska. Trochę słodowości i całkiem przyzwoite ziołowe posmaki chmielowe, typowe dla Saaza i pokrewnych chmieli. Lekka kwaskowatość. Goryczka średnia, ziołowa.
Wysycenie: Średnio niskie.
Ogółem: Niezłe.Comment
-
Premium Lager Pale
Piana - większa podczas nalewania, potem niepełna warstewka i spory lacing.
Barwa - złoto.
Gaz - średni.
Aromat - słód i chmiel ale nie z najwyższej półki ale źle nie jest.
Smak - niezła kwaskowość na goryczce nie małej jak na takiego lagerka.
Wypite z przyjemnością.Comment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2015-02-12, 11:26.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeriaComment