U Bulovky, Stout

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

U Bulovky, Stout

Alkohol 5,2%, ekstrakt 12%. Na stronie wymieniają stouta 14%, być może to jest to samo jedynie lekkie wachnięcia zawartości alkoholu...
    Piwo czarne, nieprzeniknione (nie patrzyłem pod światło). Piana lekko bezowa, drobniutka, śmietankowa, długo się utrzymywała. W smaku bardzo mocne palone smaki, w tle czekolada, gorzka, zero słodkich posmaczków. Bardzo dobry, treściwy, pełny stout. Piwo z typu tych co podczas picia trudno się oderwać dopóki nie ujrzy dna w kuflu,
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• heckler
    Březová-Oleško, Pražská 11, Vlastenec pivovar Březová
    heckler
    Nieopodal Pragi w wiosce Březová-Oleško od września 2019 roku działa browarek Vlastenec. Prace nad jego otwarciem trwały aż osiem lat, ale właściciel dopiął swego i w rodzinnej restauracji można napić się pysznego piwka ​. Prostokątny, piętrowy budynek może nie jest najpiękniejszy, ale...
    2022-11-18, 16:08
  • dadek
    U Bulovky, Zláty vánoční speciál 13°
    dadek
    Piwo jak wskazuje nazwa uwarzone na święta.
    Kolor jasno złoty, mocno mętne.
    Piana wysoka na 1 cm ponad kufel ale dziurawa, poszarpana i nierównomierna, bąble różnorakiej wielkości. Opadła bardzo szybko do postaci kilku wysp na powierzchni, plamy na ściankach dość liczne....
    2012-12-20, 00:51
  • bastion
    Słowacja, Bela, Oslobodenia 118, Bela Beer Company [Bez wyszynku]
    bastion
    Droga pomiędzy Żyliną a Terchovą jest na tyle ruchliwa, że musiałem długo czekać aby przebić się przez sznur aut na drugą stronę ulicy do dużego baraczku z napisem - Belsky Pivovar..

W końcu lato, (akurat trafiłem na temperatury rzędu +34*) góry dookoła, jak tu nie mieć...
    2017-11-04, 22:17
  • becik
    U Bulovky, Holunderbier
    becik
    Alkohol 4.9%, ekstrakt 11%
    Piwowar mi powiedział, ze jest to piwo robione m.in z "belinek" (??). Nie znam na tyle czeskiego, żeby wiedzieć co to jest. Podejrzewam jakieś zioła ale mniejsza z tym.
    Samo piwo ciemno złociste, oczywiste mętne, piana lekko przybrudzona, czapowata,...
    2010-08-30, 19:16
  • docent
    Praga, Bulovka 17, Pivovar u Bulovky
    docent
    Kolejny, tym razem najmłodszy minibrowar w Pradze. Położony na uboczu w dzielnicy Liben (Praha 8) ma wszelkie szanse by uchronić się przed zgubnym losem turystycznej atrakcji. Wystrój minimalistyczny, prezentuje chyba się najmniej okazale z praskich minibrowarów. Klasyczne drewno + miedziane...
    2006-01-03, 20:48
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...