Varnsdorfsky Kocour uwarzył nowe piwo o nazwie Saison. Zgodnie z opisem piwo nawiązuje do belgijskich piw z regionu walońskiego. Niegdyś wytwarzano to piwo sezonowo dla żniwiarzy. Do jego wyrobu użyto drożdży Saison Dupont. Jak każdy wyrób Kocoura i ten jest niepasteryzowany i niefiltrowany.
Zawartość alkoholu: 4,2% (ponoć zgodnie ze stylem mógłby mieć nawet mniej: ~3,5%)
Skład: Woda, słody jęczmienny i pszeniczny, słód bawarski, chmiel Styrian Goldings oraz žatecky, Centenniel.
Piana: bardzo ładna, acz nietrwała
Kolor: bursztynowy
Wysycenie: dość mocne
Zapach: cytrusowy
Smak: wyrazista goryczka (taka ejlowa), lekko bananowy, treściwy-słodowy, pycha
Opakowanie: oczywiście idealne, Kocourowe szkło
Konkretne piwo, bardzo smaczne. Nie pozostaje mi nic innego jak zachęcić do spróbowania!
Zawartość alkoholu: 4,2% (ponoć zgodnie ze stylem mógłby mieć nawet mniej: ~3,5%)
Skład: Woda, słody jęczmienny i pszeniczny, słód bawarski, chmiel Styrian Goldings oraz žatecky, Centenniel.
Piana: bardzo ładna, acz nietrwała
Kolor: bursztynowy
Wysycenie: dość mocne
Zapach: cytrusowy
Smak: wyrazista goryczka (taka ejlowa), lekko bananowy, treściwy-słodowy, pycha
Opakowanie: oczywiście idealne, Kocourowe szkło
Konkretne piwo, bardzo smaczne. Nie pozostaje mi nic innego jak zachęcić do spróbowania!
Comment