Ferdinand, Nealko Pivo Světlě

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chemmobile
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2009.03
    • 2168

Ferdinand, Nealko Pivo Světlě

Alk. 0,5% obj.
    Kolor złoto-żółty, piana licha średnio ziarnista.
    Zapach nieskomplikowany - mocno słodowy, przyjemny.
    Dobrze nagazowane, orzeźwiające.
    Smak także nieskomplikowany
    Mało treści, oj malutko. Właściwie to od razu, przy pierwszym łyku sprawia wrażenie wodnistego i takim pozostaje do końca. Oczywiście posiada cechy typowe dla piw nealko jak smaczna zbożowość, słodowość z lekką słodyczą i niewielkim kwaskiem. Ale noooo kuuuurde! Posmak końcowy miałem prawie taki, jakbym przełykał kranówkę.
    Nie zniechęcam, warto spróbować i porównać z innymi; zapewne sprawdzi się np. podczas letniego grilla czy też jako orzeźwiacz na upały.
    Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2010-12-13, 21:11.
    Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
    Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Related Topics

Collapse

• darekd
    Únětický, Únětické pivo filtrované 10,7°
    darekd
    Mały historyczny browarek spod Pragi, ponownie uruchomiony w 2011 r.

Choć ich dziesiątka ma już swój opis:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...%C3%A9-pivo-10

to widać tam bałagan - część opisów wskazuje na piwo filtrowane, część na niefiltrowane....
    2022-10-17, 22:01
  • dadek
    Czechy, Benešov, Táborská 306, Pivovar Ferdinand
    dadek
    Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
    2023-11-17, 00:48
  • heckler
    Czechy, Praha, Pernerova 691/42, Pivovar Pivo Karlin
    heckler
    W tym roku w Pradze w dzielnicy Karlin swoje podboje otworzył nowy browar- Pivo Karlin. Tym samym w tej dzielnicy działają już dwa browary i od siebie są oddalone o niecały kilometr.
    Dla tego idą z browaru Dva Kohouti nie omieszkaliśmy zahaczyć o nowy browar Karlin. Browar i restauracja...
    2019-11-15, 10:09
  • otvirak
    Stodoła, Pils česki pivo Žižkove
    otvirak
    Skład i opakowanie na fotkach. W sumie opakowanie jest wg mnie najlepszym elementem tego wyrobu.
    Piana: po minucie jak na fotce, 2/10
    Wysycenie bardzo niskie, 2/10
    Zapach: słodowo-karmelowy
    Smak: zdecydowanie słodowy, mdły, goryczka w dalekim tle
    Nie powtórzę, nawet,...
    2024-07-29, 19:58
  • Pancernik
    Bujska Pivovara, San Servolo, Svijetlo Pivo
    Pancernik
    Ot, lager w bączku, dostałem jako upominek z wakacji nad Adriatykiem.
    Piwo lekko mętne, złote, piana dość drobna i wysoka. Pachnie nienachalnie słodowo.
    W smaku... standardowy lager, co nie znaczy, że niedobre. Butelka bączek, całkiem ładna, oldskulowa eta i kapsel.
    2024-07-10, 08:21
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...