Radegast, Premium

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    #16
    Jak mi się wirtualne znajomości z forum dalej będą przerzucać do rzeczywistości, to trzeba będzie niedługo sprawdzić

    Kieliszek - CIEBIE napewno też na stolik nie wpuszczę. Zresztą, od stołów to jest Maja i ja
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • grzech
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.04
      • 4592

      #17
      Klasik

      Nabyte w Pradze, 0,5 l. Alkoholu 3,6 %.

      Jaśniutkie, delikatny słodowy zapach, smak "krzysiowy" - leciutki, zrównoważony słodowo-chmielowy. Dobre, choć jak dla mnie trochę za leciutkie.

      Comment

      • celt_birofil
        † 2017 Piwosz w Raju
        • 2001.09
        • 4469

        #18
        Radegast tu, Radegast tam

        Na obszarze moich patroli piwnych (Zaolzie i okolice) Radegast prawie całkowicie zdominował ofertę piwiarni. Czasem trzeba się niexle nachodzić, żeby trafić na coś nietypowego...
        Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

        Comment

        • Gambrinus
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2001.06
          • 696

          #19
          W USA Radegast sprzedaje swoje piwo pod marka Czechoslovakian, w fikusnych pintowych butelkach, nieco secesyjnych w stylu. Smak dokladnie jak w opisie grzecha dwa posty wczesniej. Cena $0.99
          Popieraj małe browary!!!
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

          Comment

          • Cezar
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.05
            • 1349

            #20
            Tytułem odnotowania i zapomnienia :

            Radegast Birell,

            piwo bezalkoholowe (0,49% obj.), tak jak wszystkie tego - nieszczególne. Kupione w Słowacji w sierpniu tego roku. Rozlewane w tamtejszym browarze Šariš.

            Na etykiecie ufoludek (czyli Radegast) pokazany z profilu : muskularny facet, na głowie paszcza wilka albo kozy (prędzej to pierwsze), w ręku trzyma jakiś pucharek, na którym siedzi ptaszek.

            Lepiej mogliby się na ten temat wypowiedzieć ci, którzy widzieli rzeźbę Radegasta na własne oczy (ja jeszcze niestety nie).

            Comment

            • adam16
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2001.02
              • 9865

              #21
              Re: Na stole: Radegast

              Originally posted by Marusia
              ...Będąc w Czechach zakupiłam Radegast Premium sztuk trzy do wspólnej degustacji z imiennikiem piwa i Kieliszkiem Fortoskoczkiem. Browar Radegast w miejscowości Nosovice, obsah alk. 5,1%, wiadomości o ekstrakcie brak - jak juz pisałam w innym temacie nie wiedzieć czemu Czesi ostatnio zaniechali zapodawania tych danych na etykietach, ale na skrzynce litościwie ktoś zawiesił karteczkę, że to 12%.
              Kolor - piwny
              Piana - drobniutkie bąbelki,
              Gaz - w sam raz
              Przyjemne połączenie goryczki z lekkością - potem piliśmy Książ Piasta - nie ma porównania, to piwo jest przy szlachetnym w smaku Radegaście aż ciężkie, mimo podobnej zawartości ekstraktu alkoholu chyba też, ale nie pomnę)
              Niby jest to dobre piwko, ale jakoś tak pozbawione charakteru. Trudno mi jednoznacznie je ocenić. Chyba zbyt lekkie.
              Browar Hajduki.
              adam16@browar.biz
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

              Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

              Comment

              • Gambrinus
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2001.06
                • 696

                #22
                Wlaśnie piję Radegasta Premium sprowadzanego przez Stawskiego. Trochę za mało gazu, nietrwała piana, zdecydowana goryczka i przyjemny słodowo-chmielowy zapach, ogólnie niezłe.
                Popieraj małe browary!!!
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                Comment

                • slavoy
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🥛🥛🥛
                  • 2001.10
                  • 5055

                  #23
                  Radegast Premium 12%

                  Albo mnie już po tej giełdzie Żywieckiej powykrzywiało, albo to piwo tym razem ma zapach owocowo-landrynkowy. Kolorek taż jakiś taki czerwonawy. Może im do kadzi wpadła paczka landrynek
                  NIemniej jednak:
                  Kolor żólto-czerwony, gazu troszkę przymało, no i przymało goryczy, a za to jakis taki słodkawy posmak. Piana kiepska, szybko osiadająca, nie pozostwia śladu.
                  Ogólnie 3. Specyjał to to nie jest.
                  Attached Files
                  Dick Laurent is dead.

                  Comment

                  • Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

                    #24
                    Moje Premium opisane na początku miało przede wszystkim inną etykietę. Jutro w Czechach sprawdzę o co chodzi, możecie mi już zazdrościć
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

                    www.wrowar.com.pl



                    Comment

                    • slavoy
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🥛🥛🥛
                      • 2001.10
                      • 5055

                      #25
                      No i to ma jeszcze jedną różnicę - alkohol nie 5,1%, tylko 5,0%
                      Dick Laurent is dead.

                      Comment

                      • piwo
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2001.08
                        • 810

                        #26
                        Piłem z tą etykietką i mi smakowało - ogólnie na 4.
                        Pianka ok,
                        kolor też.
                        Czuć było pełnię piwa.

                        Comment

                        • mwa
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2003.01
                          • 5071

                          #27
                          Piana droba, szybko opadająca, nie pozostwia śladu. Zapach dosyć słodki. W smaku jednak troche wodniste, mało goryczy,ale już się przyzwyczjiłem do wyrobów południowych sąsiadów. Gazu trochę mało, kolor jasnego bursztynu.
                          Ogólnie wyrób nadaje się do wypicia, jest smaczny i dobry. Chętnie wypiję jeszcze jedno.
                          Pozdrawiam Cię !!!!

                          Comment

                          • Sven
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.09
                            • 1211

                            #28
                            Przyjacióka wzięła łyk i oddała mi całe swoje, tak podobno było goryczkowe! Ja tego nie mogę potwierdzić, smaczek był goryczkowy, ale jak najbardziej do wypicia! Lekkie, miodowokolorowe, pianka słaba , podobnie jak i gaz, ale smaczne, dobrze gasi pragnienie! Jestem w Cieszynie, więc skoczę po jeszcze kilka!
                            Celia, cerevisia et conventus.

                            Comment

                            • cielak
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.03
                              • 2890

                              #29
                              slavoy napisał(a)
                              No i to ma jeszcze jedną różnicę - alkohol nie 5,1%, tylko 5,0%
                              A ja właśnie piję i mam alk.4,9%
                              Ale do rzeczy.
                              Jest to jedno z moich ulubionych słowackich piw.
                              Kolor- piękny bursztynowy, choć coś zalatuje lekko wiśniowym
                              Piana-gęsta, masywna
                              Smak- lekki, słodowy, ciut goryczkowy
                              Co2- dużo bąbelków lekko i powoli wylatujących w górę
                              Zapach- słodowo-chmielowy, lekko słodkawy
                              Opakowanie- co tam, w tym wypadku nie ma znaczenia. Liczy się to co w środku.

                              Ogólnie mi bardzo smakuje. Jest to piwko dla mnie, lekkie, orzeźwiające, idealnie goryczkowe, żadnych niepokojących posmaków.
                              Szkoda że tylko jedno przytachałem.
                              Polecam
                              zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

                              Comment

                              • ZIOMEK2
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2004.09
                                • 2523

                                #30
                                Radegast,Premium

                                cielak napisał(a)
                                A ja właśnie piję i mam alk.4,9%
                                Ale do rzeczy.
                                Jest to jedno z moich ulubionych słowackich piw.
                                Kolor- piękny bursztynowy, choć coś zalatuje lekko wiśniowym
                                Piana-gęsta, masywna
                                Smak- lekki, słodowy, ciut goryczkowy
                                Co2- dużo bąbelków lekko i powoli wylatujących w górę
                                Zapach- słodowo-chmielowy, lekko słodkawy
                                Opakowanie- co tam, w tym wypadku nie ma znaczenia. Liczy się to co w środku.

                                Ogólnie mi bardzo smakuje. Jest to piwko dla mnie, lekkie, orzeźwiające, idealnie goryczkowe, żadnych niepokojących posmaków.
                                Szkoda że tylko jedno przytachałem.
                                Polecam
                                .Jest to jedno z moich ulubionych słowackich piw.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X