Holba, Pirát

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • karol1000
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2007.09
    • 1823

Holba, Pirát

Piwo robione dla marketu Globus (bądź przynajmniej tam kupione)
    możliwe ze to kolejna odsłona Lahváča

Pivo lehke svetle 3,5%

piana całkiem gęsta na początku ale znika bardzo szybko.
    nagazowanie ok
    zapach slodowy
    smak: zaskoczenie, jak na piwo lekkie to całkiem pełny słodowy z goryczka. Chyba najlepsze lehke jakie piłem (chociaż może dzisiaj każde piwo by mi smakowało)

butelka wykłada tak:
    LP
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Piwo jest nadal w sprzedaży. Strasznie cienkie ale pijalne.
    Foto:
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2015-10-09, 19:53.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• slawekkazek
      Piwna odsłona miasta Radomia. Katalog wystawy, oprac. K. Głowacki, Radom, 2023.
      slawekkazek
      pozycja godna odnotowania: Piwna odsłona miasta Radomia. Katalog wystawy, oprac. Krzysztof Głowacki, wyd. Archiwum Państwowe w Radomiu, Radom 2023. W zasadzie to katalog wystawy, tyle, że wydany solidniej, niż niejedna książka. Z opisu książki: "Wydawnictwo powstało w związku z wystawą...
      2024-11-25, 18:02
    • heckler
      Czechy, Ostrava, Plesná 326, Hypermarket Globus
      heckler
      Na obrzeżach Ostravy mieści się duży hypermarket sieci Globus. Zakupić w nim możemy praktycznie wszystko. Od grabi po mleko, ale najważniejsze, że mają całkiem sporą ofertę piwną.
      Wchodząc do sklepu kierujemy się na prawo. Tam w lewym rogu stoją cztery lodówki z piwną ofertą...
      2018-04-16, 14:16
    • wpadzio
      Holba, Praga Semi-dark
      wpadzio
      Pragapils to kontraktowiec, który zlecał już warzenie swojej marki Praga browarom w Czeskich Budziejovicach i Litovelu. Półciemne produkuje zaś dla odmiany w browarze Holba, co zostało odnotowane na kontretykiecie. A na stronie podaje jakoby receptura piwa została specjalnie opracowana przez...
      2017-12-27, 13:32
    • darekd
      Holba, Polotmavý Speciál 13%
      darekd
      Jak co roku Holba wypuszcza półciemne piwo na Boże Narodzenie.

https://www.browar.biz/forum/showthr...ighlight=Holba

Zmieniła się nazwa, ekstrakt oznaczono na 13% (alk. 6,2%), wtedy 13,51% co odpowiadało wysokości szczytu Šerák w Jesenikach 1351...
      2017-12-23, 23:26
    • Ahumba
      Sopot, przy dworcu PKP, Avangarda
      Ahumba
      Wciągu lokali przy dworcu w miejscu, gdzie 2-3 lata temu była Pinta Sopot otwarty jest pub Avangarda. 4 nalewaki rotacyjne i trochę piw butelkowych. Przy wejściu wygląda jakby to był pub browaru Cieszyn. Dzisiaj lanego Cieszyna nie było. Zamiast tego można było napić się Pan i Pani, Rowing...
      2025-02-06, 21:51
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...