Przedstawiam nowość uwarzoną z okazji imprezy "Kocouří kouř", obejmującej piwa ze słodów wędzonych.
W składzie: woda, słód pszeniczny wędzony, słód pilzneński oraz chmiel žatecky.
Zawartość alkoholu: 5,2%.
Piana: szczątkowa - nie wiem, czy to mój egzemplarz PETa, czy tak wyszło...
Kolor: herbaciany.
Wysycenie: raczej niskie - ponownie, nie wiem czy to nie mój PET...
Zapach: wspaniała wędzonka - mniam
Smak: pełna przyjemność w każdym łyku: wędzonka + delikatnie przebijający się weizen na drugim planie. Super
Opakowanie: klasyczne Kocourowe. Na etykiecie zwięzła informacja o piwie wędzonym i jego związku z Bambergiem.
Jestem zachwycony tym piwem, żałuję, że kupiłem tylko jedną butelkę. Wyszła niestety największa wada PET'a, czyli niekiedy zdarzają się nieszczelne. Na szczęście zauważyłem w porę i spożyłem niedługo po zakupieniu (było też dopiero co butelkowane).
Porównując do Schlenkerli stwierdzam, że ten Kocour jest delikatniejszy - i nie chodzi mi o wędzoność, ale o smak jako taki. Pewnie śladowa ilość drożdży robi swoje. Mi smakował i to bardzo. Polecam
W składzie: woda, słód pszeniczny wędzony, słód pilzneński oraz chmiel žatecky.
Zawartość alkoholu: 5,2%.
Piana: szczątkowa - nie wiem, czy to mój egzemplarz PETa, czy tak wyszło...
Kolor: herbaciany.
Wysycenie: raczej niskie - ponownie, nie wiem czy to nie mój PET...
Zapach: wspaniała wędzonka - mniam
Smak: pełna przyjemność w każdym łyku: wędzonka + delikatnie przebijający się weizen na drugim planie. Super
Opakowanie: klasyczne Kocourowe. Na etykiecie zwięzła informacja o piwie wędzonym i jego związku z Bambergiem.
Jestem zachwycony tym piwem, żałuję, że kupiłem tylko jedną butelkę. Wyszła niestety największa wada PET'a, czyli niekiedy zdarzają się nieszczelne. Na szczęście zauważyłem w porę i spożyłem niedługo po zakupieniu (było też dopiero co butelkowane).
Porównując do Schlenkerli stwierdzam, że ten Kocour jest delikatniejszy - i nie chodzi mi o wędzoność, ale o smak jako taki. Pewnie śladowa ilość drożdży robi swoje. Mi smakował i to bardzo. Polecam
Comment