Postanowiłem założyć nowy wątek bo to piwo:
dorobiło się szklanej butelki 0,5 l. /typu ceske pivo/ i dodatkowo lane tam piwo jest filtrowane czy już nie jest kvasnicove. Dalej ma jednak 4,7 % alk. i oczywiście nie poddano go procesom pasteryzacji.
W wątkach powinno być najpierw Kacov, od nazwy browaru, bo Hubertus to nazwa marki ich piwa.
Do rzeczy:
Aromat - zarówno słodowe /przewaga/, jak i chmielowe nuty
Barwa - złota
Piana - dość znaczna i dość trwała, początkowo mocno lepi się do szkła
Wysycenie - średnie, odpowiednie
Smak - balans słodowo-chmielowy, goryczka jest wyczuwalna, ale silna, leciutki chlebowy kwasek
Treściwość - pełne w smaku, zdecydowanie treściwe jak na taki woltaż.
Mam sentyment do niefiltrowanych piw z tego browaru /które są nadal w ofercie/, ale i ta wersja jest porządna. Dzięki temu będzie coraz bardziej dostępna.
Póki co tę nowość /także dziesiątkę/ sprowadziła Drink Hala we Wrocławiu
dorobiło się szklanej butelki 0,5 l. /typu ceske pivo/ i dodatkowo lane tam piwo jest filtrowane czy już nie jest kvasnicove. Dalej ma jednak 4,7 % alk. i oczywiście nie poddano go procesom pasteryzacji.
W wątkach powinno być najpierw Kacov, od nazwy browaru, bo Hubertus to nazwa marki ich piwa.
Do rzeczy:
Aromat - zarówno słodowe /przewaga/, jak i chmielowe nuty
Barwa - złota
Piana - dość znaczna i dość trwała, początkowo mocno lepi się do szkła
Wysycenie - średnie, odpowiednie
Smak - balans słodowo-chmielowy, goryczka jest wyczuwalna, ale silna, leciutki chlebowy kwasek
Treściwość - pełne w smaku, zdecydowanie treściwe jak na taki woltaż.
Mam sentyment do niefiltrowanych piw z tego browaru /które są nadal w ofercie/, ale i ta wersja jest porządna. Dzięki temu będzie coraz bardziej dostępna.
Póki co tę nowość /także dziesiątkę/ sprowadziła Drink Hala we Wrocławiu
Comment