Jak dla mnie jest to taki pseudo wit, mniej słodu, a więcej chmielu. Kolendra i inne aromaty ledwo wyczuwalne. Piwo jest jednak bardzo smaczne.
Staropramen, Staropramen Nefiltrovaný
Collapse
X
-
Zawsze biore 2-3 butelki do skrzynki kiedy jade na zakupy w czeskim sklepie. Bardzo smaczne piwo, w zapachu i smaku czuć chmiel i lekką jak na mój gust goryczkę, oraz inne elementy smakowe wymieniane tu wcześniej ale nie wychodzące na czoło. Przede wszystkim smakuje jak piwo a nie piwo owocowe z przyprawami jak np. paulaner, który mi nie przypadł do gustu. Zasmakowało mojej zonie bo nie ma tak mocnej goryczki jak na czeskie piwo.
Comment
-
-
Staropramen Unfiltered - 5,0 %
Piwo w małych, zielonych butelkach obecnie dostępnych w LIDL'u.
Zawiera w składzie ekstrakt z jabłka i kolendry
Piana - nie za mocna, ale jest te 5 mm na dłużej.
Barwa - pomarańcz z żółtym, mętne.
Gaz - średni.
Aromat - może i jest coś z jabłka? - a tak to raczej słaby słód.
Smak - kwaśnawa goryczka - nie jest bardzo słabo bo spokojnie wypiłem ale nie podobają mi się te "manipulacje" jabłkiem i kolendrą
Comment
-
-
Staropramen, Staropramen Nefiltrovaný
Piana drobna gęsta i ładnie oblepia szkło. Kolor Jasny pomarańcz mętny, bardzo ładny. Aromat czeskie chmielenie klasyczne, słodowy, jest trochę kolendry i kwaskowatego jabłka. Smak wyraźna goryczka trochę szorstka, lekko utlenione. Piwo średnio pijalne, nie ma lekkości, z typowej pszenicy jest niewiele ciekawe jakie drożdże dali do tego piwa bo charakterem wcale na pszenice nie wskazuje. Średniak z minusemRównież tutaj
https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/
Comment
-
-
Piana - średnia po czym opada i delikatnie oblepia szkło
Barwa - pomarańcz z żółtym, mętne
Gaz - średni
Aromat - chmiel i cytrusy
Smak - fakt jest kwasek zapewne z tego ekstraktu z jabłka i kolendry , chmiel, lekka goryczka w tle pomieszana z tymi dziwnymi cytrusowymi akcentami
Opakowanie: Butelka 0,33l, mała zielona butelka, ładna graficznie i przykuwająca oko
UWAGI:
Zakupione w Lidlu
Warka: 06.01.15 M0145
W sumie spodziewałem się czegoś innego a tu otrzymujemy lekkie orzezwiające piwo na bazie dobrego czeskiego piwa. Generalnie nie przepadam za takimi udziwnionymi piwami.
Jest w porządku polecam spróbować lecz sam już raczej powtórnie do niego nie wrócę. Nie moja bajka.
Comment
-
-
Witam,
Od mojego poprzedniego posta w sumie prawie nic sie nie zmieniło poza tym że Piwo kupiłem w Lidlu w butelce 0,5l a nie 0,33 jak poprzednio.
SMAK - jest zdecydowanie bardziej rozwodniony niż poprzenio, reszta bez zmian
UWAGI:
Warka:
07,10,17 M0712
Tak jak zwykły Staropramen mi bardzo smakuje ten przy kolejnym podejściu zdecydowanie NIE. Jest taki płytki w smaku i składniki są bardzo niewyraźnie. Brakuje treściwości.
Mimo marki Staropramen zdecydowanie nie polecam.
Pozdrawiam
Comment
-
-
Comment
-
Comment