Třebonice, Samec

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • docent
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 5205

Třebonice, Samec

Staňkův rukodělný pivovárek Třebonice, Samec
    Weizenbock, 16° Blg, 6,5% alk

Rubinowa, mętna barwa.
    Piana drobna, średnioobfita.
    Zapach niewyczuwalny.
    Smak pełny, świeży, łagodny. Pszeniczność słabo zaakcentowana (w przeciwieństwie chociażby do Weizenbocka Matuški. Z drugiej jednak strony nie ma tu mocnej słodowości jakiej można byłoby się spodziewać po koźlaku. Zrównoważone, dobre piwo choć miłośnicy wyrazistych smaków mogą poczuć się trochę zawiedzeni. Mi smakowało, a przyznaję że ciemne pszenice ostatnio mi nie podchodzą.
    Attached Files
    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Related Topics

Collapse

• docent
    Czechy, Praga, K Řeporyjím 4, Staňkův rukodělný pivovárek Třebonice
    docent
    Patrząc na oszałamiający wybór piw produkowanych przez ten praktycznie domowy browarek miałem nadzieję skosztować na miejscu niemałej części z nich. Niestety w trakcie mojej wizyty dostępny w wersji lanej był tylko Legionář 14°, o tyle ciekawy że pozbawiony słodyczy. Daleko mu było...
    2011-05-25, 18:06
  • ART
    Czechy, Praha 6, Dejvická 4, Automat Matuška
    ART
    Matuškowa rodzina rozwija się o nowe przedsięwzięcia. Praski Automat to takie połączenie bufetu i multitapu w jednym. Dodatkowo w piwnicy stoi mała instalacyjka piwowarska do warzenia piwa przez i na zlecenie gości oraz na próbne warki Matuški. Piwa te nie trafiają do sprzedaży, więc nie...
    2023-10-22, 10:41
  • ART
    Szwecja, Karlskrona, Ronnebygatan 38, Imperial Brygghus
    ART
    Zaraz po prawej stronie od wejścia do multitapu The fox and anchor, za przeszkloną witrynką znajduje się niedawno uruchomiony nanobrowarek Imperial Brygghus. Jest on związany z rzeczonym lokalem, ale ma też swoj malutki "taproom". Salka dla gości jest tuż za szybą witryny a w niej...
    2023-10-17, 18:06
  • otvirak
    Staňkúv Rukodělný Pivovárek, Eržika Tmavy Special
    otvirak
    Pivo zakupione w krakowskiej 'Marii'. Ekstrakt 17, alkohol: nie podano, flasza 0,5l.
    Barwa: bardzo ciemna, nawet pod światło czarna kawa.
    Zapach: miły, delikatny, winno-owocowy plus karmel w tle.
    Smak: treściwe jak na wysoki ekstrakt przystało, kompozycja rzekłbym 'porterowa',...
    2011-04-08, 21:11
  • MarcinKa
    Staňkúv Rukodělný Pivovárek, Rejtar Jantarový Ovesný Speciál
    MarcinKa
    Piwo zakupione w Marii w Krakowie. Butelka 0,5l. Moc?, ekstrakt 13. Piwo o kolorze wpadającym w pomarańczowy, jasno bursztynowy. Dość jasne. Leciutko mętne. Piana średnio gruba, trochę wpadająca w beż, obfita. Niestety szybko opada do dywanika, później redukuje się do resztek. Zapach mocny,...
    2011-05-12, 22:47
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...