Žamberk, Sametový Ale 14°

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • karol1000
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2007.09
    • 1823

Žamberk, Sametový Ale 14°

Na piwo natknęłam się w Zlych Czasach w Pradze.

barwa: bardzo ciemne złoto (piwo filtrowane)
    piana: drobniuteńka, beżowa, trwała
    zapach: kwiatowy, lekko drożdżowy, lekki chmiel i słód
    smak: chmielowo-drożdżowy z lekkim słodem w tle z dość długą i umiarkowanie gorzką chmielowo-drożdżową goryczką. Bardzo mocno wyczuwalne drożdże w tym piwie co mi nie przypadło do gustu
    gaz: dosyć niski
    Attached Files
    LP

Related Topics

Collapse

• zasada
    [SPRZEDAM} Zestaw zacierno-warzelny (Lidl, zawór, mieszadło, emalia, chlodnica)
    zasada
    Pozbywam się zestawu, który towarzyszył mi plus minus od początku przygody z piwowarstwem domowym, tj od połowy 2013 roku. Całość 500 złych, poszczególne elementy wycenione poniżej.

W skład zestawu wchodzą:
    • kociołek elektryczny Lidl LCD z rozwierconą dziurką i skręconym zaworem kulowym
    ...
    2021-04-06, 12:43
  • AaLeX
    Görlitzer Bierblume Brauerei, Pilsette böhmisch Pils
    AaLeX
    Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
    2024-11-20, 10:41
  • pebejot
    Szwecja, Uppsala, Östra Ågatan 59, Bryggeriet Ångkvarn
    pebejot
    Browar restauracyjny w centrum przyjemnego miasta Uppsala, zlokalizowany nad brzegiem rzeki Fyris z widokiem na zamek.
    Niewielki lokal z przytulnym wnętrzem i muzyką awangardową.
    Wewnątrz dwie sale, w tym główna z barem i druga oddzielona rozsuwanymi drzwiami.
    Za barem znajduje...
    2024-08-07, 11:04
  • dadek
    C.K. Browar, Dunkel
    dadek
    Dziwne, że wyszukiwarka nie znalazła tego piwa Ale wiemy jak obecnie działa wyszukiwarka... Jeśli jednak gdzieś jest to proszę o połączenie.
    Barwa czarna, nieprzenikniona.
    Piana drobniuteńka, beżowa, jednak na max 0,5 cm, a po pierwszym łyku już tylko nieliczne ślady....
    2024-04-20, 14:33
  • pebejot
    Martynika, Fort-de-France, Cinéma Madiana, Le Deck
    pebejot
    Kolejny browar, tym razem restauracyjny odwiedziłem na Martynice, jednej z większych wysp Małych Antyli, będącej terytorium zamorskim Francji.
    Browar nazywa się Kalinago i ma swoją siedzibę w restauracji Le Deck, działającej w budynku multikina "Madiana" w stolicy wyspy - Fort-de-France....
    2023-04-08, 21:40
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...