Piwo uwarzone w browarze Litovel dla SOLUT Katowice (www.piwanaturalne.pl)
Wczoraj na naszym spotkaniu w Dąbrowie Górniczej piwo miało swoją premierę.
Butelka 0,5 litra, alkohol: 5%, ekstrakt: 14,5%. Pasteryzowane, niefiltrowane. Na kontrze podano, że fermentacja przebiegała w otwartych kadziach.
Nie gustuję w piwach miodowych, ale to naprawdę mi smakowało. Piwo uwarzono na naturalnym miodzie (ale nie podano na jakim).
W tego typu piwach zawsze odrzucała mnie nachalna słodycz, w tym wypadku słodycz i goryczka są dobrze zbalansowane.
Na spotkaniu było kilka osób i szybko opróżniliśmy darmową skrzyneczkę podarowaną przez właściciela lokalu.
Wczoraj na naszym spotkaniu w Dąbrowie Górniczej piwo miało swoją premierę.
Butelka 0,5 litra, alkohol: 5%, ekstrakt: 14,5%. Pasteryzowane, niefiltrowane. Na kontrze podano, że fermentacja przebiegała w otwartych kadziach.
Nie gustuję w piwach miodowych, ale to naprawdę mi smakowało. Piwo uwarzono na naturalnym miodzie (ale nie podano na jakim).
W tego typu piwach zawsze odrzucała mnie nachalna słodycz, w tym wypadku słodycz i goryczka są dobrze zbalansowane.
Na spotkaniu było kilka osób i szybko opróżniliśmy darmową skrzyneczkę podarowaną przez właściciela lokalu.
Comment