Kozlíček, Javořická I.P.A.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12784

Kozlíček, Javořická I.P.A.

Z tego minibrowaru piwo w tym dziale chyba nie było jeszcze komentowane.

A tymczasem uwarzyli IPA, którą wypiłem w praskich Złych Czasach.

15% ekstr., 6,1% alk. 50 EBU

Aromat - w tym czasie dominował zapach papierosów w lokalu, który skutecznie tłumił
    wszystkie inne

Barwa - herbaciana
    Piana - gęsta, trwała
    Wysycenie - umiarkowanie nieski.
    Smak - delikatne owoce, lekki kwasek, umiarkowana goryczka.

Piwo nie do końca w IPA-stylu, ale ładnie zbalansowane i gładkie w smaku.

Related Topics

Collapse

• zasada
    [SPRZEDAM} Zestaw zacierno-warzelny (Lidl, zawór, mieszadło, emalia, chlodnica)
    zasada
    Pozbywam się zestawu, który towarzyszył mi plus minus od początku przygody z piwowarstwem domowym, tj od połowy 2013 roku. Całość 500 złych, poszczególne elementy wycenione poniżej.

W skład zestawu wchodzą:
    • kociołek elektryczny Lidl LCD z rozwierconą dziurką i skręconym zaworem kulowym
    ...
    2021-04-06, 12:43
  • darekd
    ReCraft, Styrian Dragon Sprau AIPA
    darekd
    Piwo ciekawostka, bo nie tylko jest w nim oryginalny chmiel słoweński (Styrian Dragon), ale dodatkowo słodowany bobik (pastewna odmiana bobu).

Ekstr. 15%
    Alk. 6,0%

Aromat - cytrusy i lekka trawa od chmielu
    Piana - wyższa, niezbyt trwała, dłuższa koronka...
    2025-01-22, 22:57
  • bastion
    Bułgaria, Triavna, Pencho Raikov 5, Biraria Triavna Luc's.
    bastion
    Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
    Centrum...
    2025-02-02, 20:53
  • dadek
    Köln (Kolonia), Martinstraße 32, Craftbeer Corner Coeln
    dadek
    W Köln gdzie nie spojrzeć wszędzie kölsch, jak dla mnie styl niepijalny. Miejscowi są pewnie przyzwyczajeni bo to ich tradycja, a poza tym ciężko dostać coś innego, jednak turyści szukają urozmaicenia. Ale na szczęście da się znaleźć miejsca gdzie można się napić prawdziwego...
    2023-10-04, 23:21
  • heckler
    Praga-Dolní Měcholupy, Ke Slatinám 117/16, Pivovar Panaczech
    heckler
    Praha-Dolní Měcholupy to kolejna dzielnica w której działa browar. Krótka, piesza wycieczka z browaru Vik i meldujemy się pod browarem. W sumie to pod budynkiem gdzie jeszcze stoi 1500l warzelnia, czyli na ulicy Pod hřištěm. Krótka rozmowa z zajętym warzeniem sladkiem, szybkie foto ciasnego...
    2023-07-25, 09:37
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...