Jihlava, Bohemia Lion Imported

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6471

Jihlava, Bohemia Lion Imported

Jednak od tamtego roku wątek się nie rozdzielił w sprawie piw Bohemian i Bohemia Lion...
    "A zatem" w związku ze spożyciem konserwy czesko-polskiej o nazwie Bohemia Lion piszę coś o tym...

Alkohol 4,0% vol. - ekstraktu nie ma ale to raczej 10*

Piana średnia przy nalewaniu i dość szybko znikająca... do minimum
    Zapach drożdżowo... hehehe piwny
    Kolor dość jasny bursztyn...
    Gaz średni... ok
    Smak na wstępie "prawie okropny" kwaskowo blaszany - ale potem lepiej... do końca lekko goryczkowo i lekko klasycznie...
    Graficznie nieźle... złoto, biel, czerwień dodają powagi, czysta forma układu na puszcze także ale smaku niestety nie poprawi...
    Do wypicia tylko bardzo zimne + do popychania czegoś z grilla...
    Ogólnie wypiłem ale tylko z ciekawości...
    Attached Files
  • wrednyhawran
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2010.07
    • 1784

Kolor: Słomkowy.
    Piana: Brak.
    Smak: Dominuje słód, ale i tak piwo jest momentami wodniste. Da się wyczuć również metaliczny posmak, ale nie jest on jakoś bardzo natrętny.
    Zapach słodowy - bardzo niewyraźny.
    Nasycenie: wysokie.

Plusem jest to, że piwo dobrze orzeźwia - jeśli jest zimne. Ja piłem je mocno schłodzone, po wysiłku i zniknęło szybko, bez większych problemów (poza sporym nagazowaniem).

Ogólnie jest to piwo słabe i nijakie, ale dające się wypić, szczególnie na ugaszenie pragnienia.
    Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
    Małe Piwko Blog
    Małe Piwko Blog na facebooku
    Domowy Browar Demon

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
      Czechy, Praha-Nové Město, Vodičkova 682/20, Minipivovar Bohemia Goose
      heckler
      Do stycznia 2020 roku pod tym adresem przez 27 lat działał Novoměstský pivovar. Był to pierwszy nowy browar otwarty w Pradze w XX wieku (jesień 1993).
      Powodem zamknięcia było podobno wygaśnięcie umowy wynajmu lokalu, ale jak było na prawdę pewnie się nie dowiemy.

Nowa
      ...
      2023-11-08, 12:34
    • Prusak
      Wielka Brytania, Bath, 17 Northumberland Pl, Coeur de Lion
      Prusak
      Pub w pasażu w samym centrum Bath, w starym budynku szachulcowym, parter i spokojniejsze pięterko, ale w każdym z pomieszczeń nie więcej niż cztery, pięć stolików-kanap. Piwa z miejscowego browaru Abbey Ales. Sam browar umiejscowiony w północnej części miasta znajduje się w kamiennej przybudówce...
      2024-08-29, 18:11
    • ART
      Bohemia Regent, Vltavan
      ART
      Jak ktoś się zastanawiał co robi luklaz to niech sobie sięgnie po czeską 11 Vltavan.
      Czyżby to próba sięgnięcia po kegendarnego piwnego graala tj. Pilsa za 3 zyle (w promocji )

...
      2023-05-28, 17:17
    • heckler
      Czechy, Jihlava, Pávovská 3106/19, Horácký minipivovar
      heckler
      Kontynuacja wątku Czechy, Chlum, Chlum 8, Horácký minipivovar

W związku z tym, że browar działa dalej, tylko pod innym adresem bardzo proszę o jego zmianę w tytule wątku, lub przeniesienie opisu i założenie nowego tematu.
      Obecny adres browaru to: Pávovská 3106/19 Jihlava.
      ...
      2019-10-19, 08:03
    • kloss
      Florida Bebidas, Bohemia
      kloss
      Puszka 710 ml, alkohol 4%. Spotykałem tylko puszkowe.
      Piana obfita i trwała, barwa słomkowa.
      W smaku kwaskowe z owocowym posmakiem i słabymi metalicznymi nutami. Rześkie, lekko wodniste, z niewielką goryczką. Najchętniej sięgałem właśnie po to piwo, bo świetnie orzeźwiało...
      2020-03-26, 15:26
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...