Radouš, Pilsner Ilgner

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12784

Radouš, Pilsner Ilgner

Minibrowar Šťáhlavy leży blisko Pilzna, więc jeśli brać pod uwagę geografię, to nazwa piwa jest jak najbardziej na miejscu.

Pite z PETa, na którego etykiecie nie ma zaw. ekstraktu, ani alkoholu. Jest za to miejsce na wpisanie m.in. terminu ważności, ale i tak nie zapełnione Ale piwo świeże. Ponadto wg. ich strony /na której umieścili info, że to 12%/ w 2011 roku Ilgner zdobył pierwsze miejsce na Nepomuckých pivních slavnostech (w tym mieście od św. Jana Nepomucena). Piwo niepasteryzowane i niefiltrowane.

Aromat - jest wyraźna ziołowa nuta chmielowa
    Barwa - złota
    Piana - umiarkowana, średniotrwała
    Wysycenie - umiarkowanie niskie
    Smak - wyraźna goryczka ziołowa, potem słodowa chlebowość, ale szybko znowu dochodzi do głosu goryczka, z długim finiszem. Jest ziołowa, ciut piołunowa, z lekkim kwaskiem.
    Treściwość - odpowiednia.

Dobre, kupione w Pivonce (Hradec Kralove).
  • karol1000
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2007.09
    • 1823

ja piłem piwo u źródła.

Pilsner Ilgner světlý ležák 12°
    barwa: piękne, głębokie złoto
    piana: ładna, stabilna, drobnopęcherzykowa
    zapach: słodowy z chmielem
    smak: słodowy, okrągły z lekkimi owocowymi nutkami. Goryczka wyraźna, mocna i bardzo przyjemna. Piwo świetnie dopieszczone
    Attached Files
    LP

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Eichbaum, Cronus German Pilsner
      darekd
      Piwo dostępne w Sieci Stokrotka. Puszka była tak oldskulowa, że musiałem to kupić, szczególnie że cena (ok. 2,80 PLN) zachęcała do podjęcia tego ryzyka.
      Jest to piwo kierowane do litewskiej firmy Maxima (która jest właścicielem Stokrotki). Na puszce jest skład (woda, słód, chmiel)...
      2025-01-04, 01:50
    • SupeR_PiwosZ
      Kamionka, (Czarnków) Pilsner Premium
      SupeR_PiwosZ
      Piwo Pilsner Premium (Kamionka, Browar Czarnków)

Piwo jasne, pasteryzowane.

Ekstrakt: brak informacji.
      Alk.: 5,6% obj.

Aromat - mocno słodowy typowy dla słodu pilzneńskiego. Brak jakiegokolwiek od chmielu.
      Piana - drobnopęcherzykowa, redukcja średnio...
      2024-12-31, 21:45
    • darekd
      Böhmisch Brauhaus, Eisbier
      darekd
      Na to piwo z saksońskiego browaru w Großröhrsdorf nie mogłem trafić przez lata.
      O ile lodowe koźlaki są dość znane w Niemczech, to lodowe lagery (amerykańska moda l. 90-tych) już niekoniecznie.
      I choć raczej to domena amerykańskich koncernów, to zastanawiałem się jak to może...
      2022-05-09, 22:54
    • dadek
      Jičín, Chelčického 8, Pub Jičín
      dadek
      Firmowa knajpka Minipivovaru Jičín znajduje się tuż przy głównym rynku, w jego południowo-zachodnim narożniku, pod łukowymi podcieniami.
      Są 2 poziomy. Na dole, od razu przy wejściu po lewej stronie, umieszczono małą przeszkloną chłodnię mieszczącą 3 tanki wyszynkowe, z których...
      2025-01-11, 02:32
    • Prusak
      Duvel Moortgat, Vedett Extra Pilsner
      Prusak
      Alk. 5, 2%
      W zapachu mineralność i szorstko-chmielowe nuty.
      Piana bardzo obfita, gęsta, lekko kremowa, osadza malutkie czapki na szkle i utrzymuje się nad obrączką w lekkim kożuszku.
      Kolor jaśnożołty, klarowne.
      W smaku dominacja wyrazistej goryczki, właśnie z szorstkimi...
      2025-01-02, 17:14
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...