Pite w browarku
barwa: jasne złoto, lekko mętne
piana: wysoka, drobnopęcherzykowa
zapach: słodowo-kwaskowaty
smak: słodowy, goryczki praktycznie brak, na końcu pojawia się ścierowaty posmak. Dziwne dadek kiedyś dobrze pisał o ich piwach. U mnie ich piwa to straszliwa miernota
Tutaj jeszcze ocena dadka z innego tematu:
i krótka opinia docenta
barwa: jasne złoto, lekko mętne
piana: wysoka, drobnopęcherzykowa
zapach: słodowo-kwaskowaty
smak: słodowy, goryczki praktycznie brak, na końcu pojawia się ścierowaty posmak. Dziwne dadek kiedyś dobrze pisał o ich piwach. U mnie ich piwa to straszliwa miernota
Tutaj jeszcze ocena dadka z innego tematu:
W czasie mojej wizyty 24.05 na čepu były 3 piwa:
- Světlý ležák 12° Žák
Koloru żółtego, mętne. Piana bielutka, bardzo gęsta, drobnobąbelkowa, utrzymywała się dość długo, po kilku łykach pozostaje solidny kożuszek aż do dna i nieregularne plamy na szkle.
Zapach wyraźny, słodowy z kwiatową miodowością i nutą świeżego razowca.
W smaku pełne, jest słodowość, chlebek i nutki owocowe a wszystko to dopełnione wyraźną goryczką. Czyli czeska klasyka pysznego piwa. 29 kč
- Světlý ležák 12° Žák
Koloru żółtego, mętne. Piana bielutka, bardzo gęsta, drobnobąbelkowa, utrzymywała się dość długo, po kilku łykach pozostaje solidny kożuszek aż do dna i nieregularne plamy na szkle.
Zapach wyraźny, słodowy z kwiatową miodowością i nutą świeżego razowca.
W smaku pełne, jest słodowość, chlebek i nutki owocowe a wszystko to dopełnione wyraźną goryczką. Czyli czeska klasyka pysznego piwa. 29 kč
12° světlá - zwracało uwagę ładną pianą. To już miało smak choć żaden majstersztyk to to nie jest.