Zubr, Zubr Schwarz

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • karol1000
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2007.09
    • 1823

Zubr, Zubr Schwarz

Piwo na rynek niemiecki

alkohol 4,6%

barwa: czarna, pod światło rubinowa
    piana: ładna, gęsta, wysoka, trwała, ładnie lepi się na szkle
    zapach: karmelowo-czekoladowy, delikatnie porzeczkowy
    smak: cierpki i gorzki. Początek słodowy z lekkim karmelem, ale szybko pojawia się spora porcja chmielu przynosząca silną goryczkę, na języku pozostają kawowe posmaki. W sumie wielkie zaskoczenie, bardzo smaczne piwo. Piłem 2 tyg po dacie na opakowaniu.

Tego samego wieczoru kupiłem jeszcze nowy egzemplarz w którym wyczułem więcej czekolady a mniej goryczki. Ale tak czy siak piwo jest dobre.
    Attached Files
    LP
  • Derbeth
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.04
    • 337

Butelka kupiona w krakowskiej knajpie. Piana niezbyt okazała, dość szybko znika. W aromacie bardzo mocne rodzynki, plus karmel. W smaku karmel, dość słodkie, goryczki nie czuć. Ciężko mi się piło to piwo, brak goryczki i paloności naprawdę daje w kość, smakuje to bardzo jak słodki ulepek.

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Niemcy, Knallhütte 1, Hütt Brauerei
      dadek
      W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
      2024-09-03, 02:08
    • darekd
      Bayerischer Bahnhof, Heizer
      darekd
      Bayerischer Bahnhof w Lipsku to jak nazwa mówi browar umiejscowiony na dawnym Dworcu Bawarskim i znany jest ze swojego Gose:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...of-lepzig-gose

Warzą jednak kilka innych gatunków...
      2024-03-11, 02:11
    • dadek
      Schwetzingen, Schlossplatz 1, Schwetzinger Brauhaus zum Ritter
      dadek
      Schwetzingen to nieduże miasto (około 20 tyś. mieszkańców) położone 13 km na południe od Mannheim na linii kolejowej do Karlsruhe. Pociągi kursują tu co 30 minut (w szczycie częściej), a podróż między tymi miastami trwa 14 minut.
      Główna atrakcją, która przyciąga turystów do...
      2022-10-26, 22:37
    • darekd
      Zubr, Lager
      darekd
      5,0% alk, zielona butelka, chyba taka eksportowa wersja ich piwa Premium (tamto ma jednak 5,1% alk.) na nasz rynek;

W aromacie lekki skunks, reszta chmielowo-słodowa
      Piana – umiarkowanie wysoka i trwała, dłuższa koronka
      Barwa – ciemniejsze złota
      Wysycenie – średnie,
      ...
      2022-02-20, 01:42
    • darekd
      Zubr, Gradus 12
      darekd
      Zastanawiało mnie po co wprowadzili to piwo, które niewiele się różni od ich wersji Premium:

https://www.browar.biz/forum/showthr...highlight=Zubr

To ma tylko o 0,1% alk. więcej (czyli 5,2%)

Na stronie informują, że dodali słód...
      2020-05-03, 23:51
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...