Najnowsze piwo z tego browaru. Ekstrakt 16°, alkoholu aż 10 %. 3 rodzaje słodu, 6 rodzajów chmielu:
Kolor: Ciemny brąz, mocno mętne.
Piana: Niewysoka, ale drobnopęcherzykowa, lekko beżowa. Dość mocno lepi się do szkła, po kilku minutach opada do pierścienia.
Zapach: Średniointensywny, lekko cytrusowy od amerykańskich chmieli. W tle owocowa słodowość i delikatny zapach drożdży. Jak na IPA mało rozbudowany, ale i tak przyjemny. Po ogrzaniu bardziej owocowy, nieco rozpuszczalnikowy, dochodzi też trochę sosny w tle.
Smak: Treściwy, słodowy początek. Nie czuć tych 10 voltów, pije się rześko. Powoli dociera cytrusowa goryczka, niezbyt mocna jak na IPA. Mimo wszystko finisz wytrawny od chmielu. Czuć również, że piwo jest niefiltrowane. Smaczne, ale piłem lepsze "ajpy".
Wysycenie: Średnie, tu pasuje.
Kolor: Ciemny brąz, mocno mętne.
Piana: Niewysoka, ale drobnopęcherzykowa, lekko beżowa. Dość mocno lepi się do szkła, po kilku minutach opada do pierścienia.
Zapach: Średniointensywny, lekko cytrusowy od amerykańskich chmieli. W tle owocowa słodowość i delikatny zapach drożdży. Jak na IPA mało rozbudowany, ale i tak przyjemny. Po ogrzaniu bardziej owocowy, nieco rozpuszczalnikowy, dochodzi też trochę sosny w tle.
Smak: Treściwy, słodowy początek. Nie czuć tych 10 voltów, pije się rześko. Powoli dociera cytrusowa goryczka, niezbyt mocna jak na IPA. Mimo wszystko finisz wytrawny od chmielu. Czuć również, że piwo jest niefiltrowane. Smaczne, ale piłem lepsze "ajpy".
Wysycenie: Średnie, tu pasuje.
Comment