Eskil z browaru Hornbeer to piwo w stylu Brown Ale, Jest ono wynikiem współpracy browaru z Carsten Berthelsen, autorem książek na temat piwa.
Nazwa trunku nawiązuje do średniowiecznego duńskiego biskupa Eskila, założyciela wielu klasztorów na terenie Skandynawii.
Piwo nawiązuje do receptury trunku warzonego w klasztorze Esrum w Północnej Zelandii, najbardziej znanego z tych założonych przez biskupa.
Do jego produkcji użyto belgijskich drożdży górnej fermentacji.
Piwo o średniej, beżowej, kremowej pianie i ciemnym kolorze. W smaku wyczuwalne nuty czekolady, kawy, słodów i mocne nuty chmielowe, które nie przytłaczają. Lekko nagazowane. Doskonałe na wieczór, po ciężkim dniu w pracy
Nazwa trunku nawiązuje do średniowiecznego duńskiego biskupa Eskila, założyciela wielu klasztorów na terenie Skandynawii.
Piwo nawiązuje do receptury trunku warzonego w klasztorze Esrum w Północnej Zelandii, najbardziej znanego z tych założonych przez biskupa.
Do jego produkcji użyto belgijskich drożdży górnej fermentacji.
Piwo o średniej, beżowej, kremowej pianie i ciemnym kolorze. W smaku wyczuwalne nuty czekolady, kawy, słodów i mocne nuty chmielowe, które nie przytłaczają. Lekko nagazowane. Doskonałe na wieczór, po ciężkim dniu w pracy
Comment