Søgaards, Espresso Stout

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12561

    Søgaards, Espresso Stout

    Alk. 7%

    W składzie między innymi kawa, owies, miód, muscovado (rodzaj cukru trzcinowego o ciemnobrązowej barwie)

    Aromat - palony słód z tonami kawy i czekolady, ale też trochę trawiasto-chmielowy
    Piana - gęsta, kremowa, dość wysoka, umiarkowanie trwała
    Barwa - prawie czarna, pod światło wiśniowe refleksy
    Wysycenie - łagodnie, przyjemnie i delikatnie musuje
    Smak - kawa, palone słody, wygładzone nutą karmelu, owies i miód zapewne nadały gładkość piwu, bez zbędnej słodyczy umiejętnie wygładziły palono-kawowe nuty, nadając piwu ciała. Goryczka kawowa z kawowym kwaskiem, ale też trochę takiej chmielowej, trawiasto - ziołowej. Finisz długi, ze wspomnianą kawową goryczką i kwaskowością. Kompletnie nie czuć alkoholu.
    Treściwość - zdecydowanie pełne, nie ciężkie.

    Zdecydowane w smaku jak podwójne espresso a przy tym gładkie, bardzo dobrze pijalne.
    Kolejne kapitalne piwo za którym stoi Anders Kissmeyer (tutaj wraz z zespołem. Piwo jest fektem jego współpracy z browarem Søgaards z Aalborga oraz domem kawy KaffeMekka z tego samego miasta)

    Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.


    Piłem jego barley wine z jego własnego kontraktowca, viking gose w ramach współpracy z niemieckim The Monarchy i teraz to. Wielki mistrz, jego piwa, w tym to zdecydowanie polecam!
    Attached Files
Przetwarzanie...
X