Jacobsen, Julebock

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abelincoln
    Porucznik Browarny Tester
    🥛🥛🥛
    • 2010.01
    • 307

Jacobsen, Julebock

Jeden ze świątecznych wyrobów z "mikrobrowaru" Carlsberga. Alkohol 6,5%, butelka 0,75l zakupiona w promocji za 30 koron.

Opakowanie tradycyjne dla wyrobów tej firmy, bardzo skromna i stonowana etykieta na bogato dekorowanej butelce. W składzie nie ma częstego w piwach Jacobsena syropu glukozowego, tylko to co powinno być w piwie: drożdże, woda i słód.

Barwa bardzo ładna, rubinowa. Piana po nalaniu nie jest duża, ale cienka jej warstwa utrzymuje się do końca i brudzi szkło. Zapach jest bardzo słaby, ale dość przyjemny. W smaku przeważają słody, ale bardzo łagodne - patrząc na kolor spodziewałem się troszkę bardziej wyrazistego smaku, ale jest on nienachalnie przyjemny, piwo pije się niezauważalnie szybko.

Piwo solidne i warte spróbowania, ale nie w swojej normalnej ceny. Ale to chyba uwaga do większości piw Jacobsena.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• bastion
    Bułgaria, Triavna, Pencho Raikov 5, Biraria Triavna Luc's.
    bastion
    Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
    Centrum...
    2025-02-02, 21:53
  • grzeber
    Mołdawia, Kiszyniów, Str. Vasile Alecsandri 117/1, Taproom by Litra & Friends
    grzeber
    Pub położony w turystycznym epicentrum stolicy. Boczna uliczka, rzut kapslem od centralnego bulwaru Stefan cel Mare. Mieści się w niewielkiej drewniano-szklanej przybudówce.
    Sam browar znajduje się w słabo skomunikowanym miejscu zatem jest to idealne miejsce na spróbowanie wyrobów z Litry....
    2024-12-23, 20:10
  • AaLeX
    Mała aktywność użytkowników naszego forum.
    AaLeX
    Witajcie. Nie wiem, czy w dobrym miejscu, ale jak coś, to można przenieść. Zastanawia mnie coraz mniejsza aktywność użytkowników tego forum. Na palcach maksymalnie obu rąk można policzyć aktywnych użytkowników, którzy regularnie dodają oceny piw. Ja także się staram. Dziwi mnie to,...
    2024-07-29, 16:05
  • abelincoln
    Dania, Kopenhaga, Østergade 52, Illum - Bar Jacobsen
    abelincoln
    Bar usytuowany na tarasie ostatniego piętra domu handlowego Illum. Jest to miejsce w którym sprzedawane są dość luksusowe ubrania oraz dodatki wnętrzarskie, a na ostatnim piętrze jest parę restauracji i tenże bar.

Jest to bar, jak sama nazwa wskazuje, pod patronatem „minibrowarowej”...
    2017-06-11, 15:50
  • bastion
    Chorwacja, Zadar, Andreje Hebranga 6, Brlog Zadruzna Pivovara.
    bastion
    Kiedy dotarłem na miejsce po kilkunastominutowym spacerze z półwyspu na którym znajduje się starówka, spotkał mnie mały szok.
    Po przedstawieniu się że jestem z Polski, gość zaśmiał się i powiedział - Ja też.
    Mało tego ten co go tam widać też jest z Polski, a ten co warzy...
    2022-09-02, 22:32
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...