w Poznaniu to jest siedziba firmy. browar jest w Rakszawie i piwo stamtąd pochodzi.
Royal Unibrew, Faxe 10%
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lapetti2hmm, dziwne. zadnej adnotacji nie ma na butelce,
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lapetti2szukalem w necie - tez nicLast edited by e-prezes; 2006-07-11, 10:02.
Comment
-
-
Zakupione w dniu dzisiejszym w lubelskim E.Leclerc w promocyjnej cenie 2.09.
Jak na piwo super mocne, to spodziewałem się czegoś o wiele gorszego, Faxe na łeb bije Brewera Super Strong czy Amsterdam Maximator. W smaku o dziwo wyczuwalne... piwo, gdyż w dotychczas pitych przeze mnie piwach o takim woltażu, wyczuwalny był jedynie posmak spirytusu. Tu natomiast mamy lekką, pozostawiającą posmak na języku goryczkę oraz dość ostry z powodu mocy posmak alkoholu. Osobiście nie przepadam za takimi piwami, jednak jeśli jeszcze raz sięgnę po piwo super mocne, to z powodu wycofania mocarzy z pewnością będzie to Faxe 10%.
Comment
-
-
Pijam od czasu do czasu FAXE 10% ale oryginalnie wyprodukowane w Danii. Musze powiedzieć, że z mocnych piw jako jedyne naprawdę nieźle smakuje. Czuć goryczkę, nie zalatuje spirytusem jak większość, ładny kolor. Jeśli ktoś lubi mocne piwa to polecam.
Nie miałem okazji pić wyprodukowanego w Polsce więc ciężko mi się ustosunkować do wcześniejszych wypowiedzi. Jak narazie wersja w puszcze o pojemności 1l we wszystkich sklepach w jakich dotychczas kupowałem jest importowana z Danii.
Comment
-
-
Osobiście uważam, że nie ma wyboru w wysokoprocentowych piwach w naszym kraju. Piłem faxe 10% w puszcze 1l jak i 0,5 l. Zdecydowanie lepsze jest oryginalne piwo w puszce 1l. Niestety polski odpowiednik, bo inaczej nie można tego piwa określić, nie dorasta większemu bratu do pięt. W smaku faktycznie nie czuje się spirytusu jak w innych piwach o tym volumenie. Po prostu jest smaczne. Polecam spróbować!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano Wyświetlenie odpowiedziTo powiedz no dla przykładu, które to portery spirytem smakują?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelek59 Wyświetlenie odpowiedziW sklepie w Gliwicach, kupiłem Faxe 10% i informacją na kontrze "wyprodukowano w Polsce na zlecenie Faxe..."
Comment
-
-
Za 5zł można dostać (ale niestety 0,5 czyli małe) oryginalne duńskie w Auchan. W składzie niestety nowocześnie, bo i syropy i grys kukurydziany, aczkolwiek nie przekłada się to na piwo. Nie jest to Faxe jakie znamy i kochamy (kochaliśmy), piana śnieżnobiała, ale już kolor nie tak jasny, przejrzysty, ewidentnie ciemniejszy. W aromacie-również nowość, solidnie chmielone. Lekkie w odbiorze, nie słodkie, alkoholu nie czuć-przedtem zresztą też, ale mam obawy czy nadal jest pełne dwie cyfry czy jednak trochę obniżyli-nie szumi jak dawniej. Pije się bardzo przyjemnie w przyzwoitej cenie (w śp TESCO bywało małe za kilkanaście złotych), do potraw ostrzejszych jak znalazł.Last edited by Petitpierre; 2020-08-25, 09:53.Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
Comment