Vestfyen, Løgismose Hvedeøl

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grodek
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2015.06
    • 527

Vestfyen, Løgismose Hvedeøl

KOLOR: ciemnobursztynowy, lekko zmętnione.
    PIANA: kolor przybrudzonej bieli, drobnopęcherzykowa, dość obfita i trwała.
    ZAPACH: estrowy, dominują w aromacie owoce (jabłka, gruszki), nieco landrynek i aromat kwiatowy.
    SMAK: początkowa dość słodkie, co sprawia wrażenie solidnej podbudowy słodowej. Wyraźne nuty owocowe, nieco ziołowych i karmelowych. Słodycz skontrowana wyraźnie zaznaczoną lecz nienachalną goryczką, finisz delikatnie kwaskowaty. Zawartość alkoholu 5 %, ekstrakt nieznany.
    WYSYCENIE: średnie.
    OGÓLNIE: niczym szczególnym nie zachwyca, jednak przyzwoite i pijalne. Butelka 0,5 L, termin do 05.03.19. Przywiezione w prezencie z Danii.
    604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.
  • grodek
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2015.06
    • 527

zdjęcie
    Attached Files
    604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.

Comment

• zgroza
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2008.03
      • 3607

Nie ma takiego browaru jak Logismøse! Proszę zwracać uwagę na kontrakty!
      Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
        Urban Chestnut Brewing Company Deutschland, Hallertauer Hopfenperle Lager
        darekd
        Urban Chestnut to browar z amerykańskiego St. Louis, założony w 2010 r. przez Bawarczyka Floriana Kuplenta, którego filozofią jest łączenie piwowarskiego nowego i starego świata.
        W 2015 r. w górnobawarskim Wolnzach (w sercu chmielarskiego regionu Hallertau) otworzył drugi browar....
        2024-11-30, 23:35
      • abelincoln
        Nowa Zelandia, Christchurch, 84 Falsgrave Street - Brew Academy - ChinChiller
        abelincoln
        Brew Academy - ChinChiller Brewery znajduje się na dość dalekich przedmieściach Christchurch. Na tyle dalekich, że nie mam pojęcia, jak tam się Ci wszyscy ludzie zjawiaja. Ja dralowalem przez jakieś tereny przemysłowe, gdzie wieczorem nie było żywej duszy i nawet samochód - poza głównymi...
        2023-11-27, 18:13
      • e-prezes
        Brokreacja, Partyslav
        e-prezes
        Zakupione w którymś z marketów, już nie pomnę czy był to Lidl czy Kaufland dawno temu. Jedno wypiłem wówczas, a drugie postanowiłem zostawić sobie, by zobaczyć jak się sprawi na sylwestra 2023 roku, bo poprzedniego spędziłem w pracy.

Ekstr. 16, alk. 6,5%. Imperialny grodzisz,...
        2023-10-01, 10:33
      • darekd
        Almogàver, Volksbier
        darekd
        Kraftowiec z Barcelony, który nie boi się warzyć również i dolnej fermentacji.

Pilzner,
        12% ekstr.,
        5,4% alk
        33 IBU
        Chmiele: Saaz, Tettnanger, Magnum

https://almogaver.com/en/cerveses/volksbier/

Aromat - początkowo chmiel (łąka, zioła),...
        2023-06-23, 16:27
      • darekd
        ?, Stonka Colorado
        darekd
        Pakowałem zakupione piwa na parkingu a z obok zaparkowanego samochodu wyszedł koleżka i popatrzył na mnie.
        Zapytał czy lubię krafty. Odpowiedziałem, że piję krafty. Po czym otworzył bagażnik i sprezentował mi piwo, które uwarzył.

American Pale Ale
        Ekstr. 15%...
        2023-03-10, 23:58
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...