Vestfyen, Vestfyen Pilsner

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Vestfyen, Vestfyen Pilsner

Butelka 0,33.Zawartość alkoholu 4,6%.Barwa jasna,cytrynowa.Piana niewielka i błyskawicznie znika,co dość powszechne w duńskich piwach.Mocno zgazowane.Goryczka ledwie zauważalna,pojawia się w końcówce.Piwo ma ciekawy,podpiwkowy smaczek obecny dopiero przy przełykaniu-bardzo subtelny i nienarzucający się.Ogólnie bardzo łagodne i orzeżwiające.Mam sentyment do tego piwa bo piłem je 15 lat temu kiedy zbierałem truskawki w Danii/było najtańsze/,chociaż nie porównam smaku ówczesnego i obecnego piwa.
  • belze
    Porucznik Browarny Tester
    • 2004.02
    • 301

Mi zupelnie nie smakuje. Faktycznie smak dostyc subtelny, jednak za malo goryczki. Piwo wydawalo mi sie prawie bez smaku, jedynie lekki posmak typowy dla dunskich piw.

Comment

• sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

Aktualna fotka:
      Attached Files
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• zgroza
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2008.03
        • 3607

Piwo rzeczywiście bardzo słabe, coś jak chmielona woda. Zero słodu, trochę chlebowych nut. Wypijalne, ale zdecydowanie nudne!
        Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• sibarh
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2005.01
          • 10387

Foto:
          Attached Files
          2800 nowe piwa opisałem na forum
          Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
          Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• grodek
            Vestfyen, Løgismose Hvedeøl
            grodek
            KOLOR: ciemnobursztynowy, lekko zmętnione.
            PIANA: kolor przybrudzonej bieli, drobnopęcherzykowa, dość obfita i trwała.
            ZAPACH: estrowy, dominują w aromacie owoce (jabłka, gruszki), nieco landrynek i aromat kwiatowy.
            SMAK: początkowa dość słodkie, co sprawia wrażenie...
            2018-09-10, 10:32
          • darekd
            Browar Stu Mostów [Browar Stu Mostów&Pühaste], Art+ 49 Imperial Brown Ale
            darekd
            O tym piwie było kiedyś tu:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...rial-brown-ale

ten egzemplarz uwarzony przy użyciu świeżo palonych ziaren kawy i Dulce de leche (wyguglałem, że to argentyński krem jak nasz kajmak)....
            2023-10-05, 16:34
          • pebejot
            Dania, Fredericia, Gothersgade 51, Fredericia Brewpub
            pebejot
            W mieście Fredericia od 2020 działa browar restauracyjny.
            Fredericia Brewpub zlokalizowany jest na głównym deptaku w mieście niedaleko portu.
            Jest to przytulny lokal z domową atmosferą.
            Do dyspozycji gości jest główna sala z dwoma mniejszymi wnękami, gdzie również znajdują...
            2021-12-07, 16:07
          • darekd
            Racibórz, Raciborskie Amora Preta
            darekd
            Racibórz kontynuuje fajny pomysł z serią piw na polskich chmielach. Wcześniej był już Książęcy, Oktawia i Zula,
            teraz pojawiły się EXP 2/20, Tomyski i Amora Preta (wszystko w sieci Aldi).

11% ekstr.
            4,5% alk.

Chmiel Amora Preta był już wykorzystywany...
            2023-04-08, 22:42
          • darekd
            Vestfyen, Uglens Stout
            darekd
            Piwo pojawiło się w sieci Aldi (ale, bock oraz stout).

6,0% alk.

Aromat - prażony słód, na początku karmel, ale potem mocno palone, popiołowe akcenty
            Piana - średnio wysoka, opada szybko do kożuszka, nie jest specjalnie gęsta, trochę zostaje na szkle...
            2017-10-16, 21:16
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...