Nabyte w W-wie, na Grójeckiej. Alkoholu 5,0%. Na puszce importer - AB Vilniaus Taurus, Aluderiu g.1/2 LT-2600 Vilnius. Napisy po polsku i litewsku. W składzie obok normalnych rzeczy - kukurydza i syrop skrobiowy. Piana w porządku, kolor miedziany (i na pewno jaśniejszy od alta)smak trochę dziwny: lekko słodkawy, z wyraźną goryczką i czymś jeszcze, być może spowodowanym składem. Ogólnie może być, przeciętne piwo z kategorii wynalazków.
Royal Unibrew, Faxe 1901
Collapse
X
-
z miedzią to różnie bywa.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
właśnie wczoraj zakupiłem a to głównie z ciekawości:
pianka, że tak powiem krótka
zapach słodki - dla mnie przyjemny
smak delikatny, czysty z lekka goryczką
kolor to pewnie od kukurydzy (jak miód)
mi osobiście smakowało i na pewno jeszcze po nie sięgneWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
mam też to piwko i podzielę się pewnie jutro moimi odczuciami, bo dzisiaj idę na piranie.
btw. na puszce stoi jak byk
"brewed and canned in Denmark"
a z boku:
"warzone i napełnione w browarze Gamintojas"
oj, na tych puszkach to zamęt sieją koleżanki i koledzy z Faxe Bryggeri- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
tak, ten argument do mnie przemawia, taki
zapis jednak wprowadza w błąd.
jak to stara mądrość głosiła:
"ucz się języków tumanie..."- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
taaaak, po nalaniu do szkła k0lor jaśniejszy od wspomnianego w pierwszym poście Alta. ja bym mu nadał 'przeciętny' kolor bursztynu, ale całkiem ciekawy..
w smaku myślę że ciekawszy od flagowego modelu, wymagający więcej od smakującego.
nie wpada w słodycz, ale jednak zbyt mało konkretny.
piana krótko gości, bąbelki dłużej.
goryczy praktycznie żadnej, albo inaczej: jest ultrakrótka...
w zasadzie lepsze piwo od faxowskiego premium,
daję ocenę 3,7.
żeby tylko więcej charakteru w nim było.
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Dziś po raz pierwszy skusiłem się na tego Faxa. No i cóż - niby nie jest złe, ale znam dziesiątki lepszych polskich piw. Ta kombinacja słodyczy z goryczą jest jakoś źle skomponowana. Da się wypić, ale do częstgo spożywania nie polecam.
Moja ocena: Trójeczka.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Faxe 1901
Odświeżam temat. Puszka 0,5 l , 2,89 zł - cena trochę za wysoka jak na to co jest w środku. Napis na puszce mylący -Danish Classic Beer - piwo to ma specyficzny smak ( dodatek kukurydzy )- można spróbować. Ładny ciemnobursztynowy kolor, piana lekko beżowa, znika po ok. 3 min.
Adres : www.faxebrew.com
Comment
-
-
grzech napisał(a)
Miałem takie same problemy. Wymyśliłwm, że gamintojas to znaczy brewed and canned. Patrz inne wielojęzyczne napisy na puszkach, czy etykietach.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Piłem kiedyś to piwko. Nawet zdarzyło mi się spożycie większej ilości. Smak ciekawy i tylko tyle. Zaskoczyła mnie cena - piwo importowane z Danii w cenie 1.80 zł???? Trochę dziwne. Tu należy nadmienić, że termin ważności był długi a piwo nadal da się kupić w tym sklepie. Traktuję go jak kolejny wynalazek, którego należało spróbować, ale nie ma w nim nic szczególnie wspaniałego i wartościowego.=bahtol=
Comment
-
Comment